Herceg Novi i TIKA dogovorili saradnju

Otović je izrazio uvjerenje da će TIKA biti budući partner Herceg Novom, te dodao da će lokalna uprava u narednom periodu kontaktirati i druge međunarodne saradnike i donatore, kako bi nastavila da širi mrežu partnera na različitim vrstama projekata i inicijativa

2514 pregleda 3 komentar(a)
Sa jučerašnjeg sastanka u Opštini, Foto: Opština
Sa jučerašnjeg sastanka u Opštini, Foto: Opština

Opština Herceg Novi uspostavila je saradnju sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju - TIKA.

Kako je kazao predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović, kontakt sa agencijom TIKA je uspostavljen na poziv lokalne uprave, nakon čega je održan inicijalni sastanak, a juče su razmatrane konkretne mogućnosti za buduću saradnju.

On je izrazio uvjerenje da će TIKA biti budući partner Herceg Novom, te dodao da će lokalna uprava u narednom periodu kontaktirati i druge međunarodne saradnike i donatore, kako bi nastavila da širi mrežu partnera na različitim vrstama projekata i inicijativa.

”Vidjeli smo da Herceg Novi nudi najviše za razvoj turizma i kulture, tako da će vjerovatno u tim oblastima biti i nekih potencijalnih projekata. Zajedno ćemo raditi na tome da u nekim od tih projekata uzmemo učešće i da sarađujemo sa ovom lijepom opštinom”, kazao je koordinator agencije TIKA u Podgorici Abdurahman S. Toprak.

Bonus video: