Delić: "Crna Gora u ritmu Evrope" projekat koji će pružiti šansu mladima od 12 do 21 godine da pokažu svoj talenat

"Ovo je samo jedan u nizu projekata koji za cilj imaju obogaćivanje kulturnog i zabavnog života mladih u našoj opštini"

3476 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Mojkovac
Foto: Opština Mojkovac

Predstavnici manifestacije "Crna Gora u ritmu Evrope'' i Opštine Mojkovac potpisivanjem novog ugovora nastavili su zajedničku saradnju, kojom se omogućava djeci iz mojkovačkih osnovnih i srednjih škola i mladima da učestvuju na prestižnom muzičkom takmičenju", saopštili su iz Opštine Mojkovac.

Dodaje se da je predsjednik Vesko Delić ugostio direktora programa Davida Makevića i istakao da je sa zadovoljstvom prihvatio partnerstvo u ovom projektu.

"Ovo je samo jedan u nizu projekata koji za cilj imaju obogaćivanje kulturnog i zabavnog života mladih u našoj opštini. Uvjeren sam da će kroz ovaj vid muzičke manifestacije naši mladi imati mogućnost da se upoznaju sa različitim kulturama i usavršavaju muzičke vještine", kazao je Delić.

On je, kako se navodi, istakao da će ovaj projekat pružiti šansu mladima od 12 do 21 godine da pokažu svoj talenat ali i da na najbolji način predstave Mojkovac.

Kako piše u saopštenju direktor programa David Makević istakao je, da je sa današnjim danom Opština Mojkovac petnaesta opština koja se uključuje u projekat "Crna Gora u ritmu Evrope".

"Drago mi je što se i ovog puta projekat prepoznao u mojkovačkoj lokalnoj samoupravi i što novi ljudi na čelu ove Opštine imaju mogućnost da podrže ovakve stvari. Naš cilj je da podstičemo i razvijamo mlade talente i da imamo dobru komunikaciju sa lokalnim samoupravama", rekao je Makević.

Delić
foto: Opština Mojkovac

On je, dodaju, podsjetio da je projekat "Crna Gora u ritmu Evrope" jedan od vodećih u regionu.

"Mi se realizujemo i BiH, Srbiji, Crnoj Gori i u drugim zemljama Evrope koje za cilj imaju prepoznavanje mladih talenata. Od početka imamo dobru saradnju sa crnogorskim lokalnim samoupravama. Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane da se priključe. Takođe, napominjem da će jedna od ambasada Evrope, Izraela ili Australije biti dodijeljena samoj lokalnoj samoupravi Mojkovac", objasnio je Makević.

Iz Opštine Mojkovac su rekli da se projekat "Crna Gora u ritmu Evrope" realizuje od 2016. godine u Crnoj Gori, kao i da će se audicija održati u srijedu, 2. marta u mojkovačkom Centru za kulturu "Nenad Rakočević" sa početkom u 19 časova. Pravo učešća imaju pjevači i plesači id 12 do 21 godine.

"Način prijave: Za pjevanje je neophodno poslati svoj video izvođenja pjesme do jednog minuta. Za ples poslati ime, prezime i grad na Instagram stranici @ritamevrope ili putem vajbera na +381606555013", zaključuje se u saopštenju Opštine Mojkovac.

Bonus video: