Raspisan oglas za izbor glavnog specijalnog tužioca

Dosadašnjem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću članovi Tužilačkog savjeta u četvrat, 17. februara, konstatovali su prekid mandata jer je ispunio zakonske uslove za odlazak u starosnu penziju

24408 pregleda 55 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednica Tužilačkog savjeta Maja Jovanović raspisala je oglas za izbor glavnog specijalnog tužioca.

U oglasu se navodi da kandidat mora da ispunjava opšte uslove za rad u državnom organu i posebne uslove propisane članom 12 Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.

"Popunjena i potpisana prijava kandidata, sa ličnom i radnom biografijom, kao i dokumentima (original ili ovjerena kopija), propisanim članom 68 Poslovnika Tužilačkog savjeta, podnosi se Tužilačkom savjetu u roku od 15 dana od dana oglašavanja javnog oglasa u "Službenom listu Crne Gore"... Prijava se podnosi na adresu: Tužilački savjet, Podgorica, ul. Novaka Miloševa br. 6/2. Tužilački savjet će odbaciti neblagovremene i nepotpune prijave", navodi se u oglasu.

Dosadašnjem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću članovi Tužilačkog savjeta u četvrat, 17. februara, konstatovali su prekid mandata jer je ispunio zakonske uslove za odlazak u starosnu penziju.

Katnić je na funkciji GST-a proveo 2.432 dana.

Povezani članci

18. Februar 2022.

Kraj za specijalnog

Bonus video: