„Mercedes” iznajmljen za mađarskog ministra

Reagujući na tekst “Od buke mercedesa ne čuju pitanja”, objavljen juče u “Vijestima”, saopštili su da ministarka Jelena Borovinić Bojović i zaposleni nijesu koristili taj automobil. Iz tog resora nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” od 10. februara, između ostalih, zašto je automobil iznajmljen

31871 pregleda 196 reakcija 98 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Luka Zeković
Borovinić Bojović, Foto: Luka Zeković

U Ministarstvu zdravlja tvrde da je luksuzni “mercedes”, E klase, iznajmili za ministra ljudskih resursa Mađarske koji je boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Reagujući na tekst “Od buke mercedesa ne čuju pitanja”, objavljen juče u “Vijestima”, saopštili su da ministarka Jelena Borovinić Bojović i zaposleni nijesu koristili taj automobil.

Povezani članci

19. Februar 2022.

Od buke "mercedesa" ne čuju pitanja

Iz tog resora nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” od 10. februara, između ostalih, zašto je automobil iznajmljen iako u voznom parku imaju šest vozila, ko je i koliko dana koristio taj automobil i gdje je putovao.

”Kao što je među funkcionerima koji su ubjedljivo najmanje novca potrošili npr. za službena putovanja, a sa njih se vratili sa višemilionskim donacijama, ovim putem Vas informišemo da je iznos od 945 eura kog pominjete u tekstu, resor Jelene Borovinić Bojović u septembru prošle godine izdvojio, kako protokol i diplomatska praksa nalažu, za službeni prevoz mađarskog ministra ljudskih resursa prof. dr Mikloša Kaslera koji je boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Posjeta uvaženog gospodina Kaslera uslijedila je nakon što je tamošnje ministarstvo organizovalo srdačan doček crnogorske delegacije, a ta država nam donirala 200.000 doza vakcina.

Službeno vozilo, dakle, iako tako insinuirate fotografijom i samim tekstom, nije koristila ni ministarka niti bilo ko od zaposlenih u Ministarstvu zdravlja niti očekujemo Vaše izvinjenje ministarki što joj opet, na naslovnici, crtate metu”, navodi se u reagovanju Ministarstva zdravlja.

Zaključili su da je trošak od 945 eura minimalna cijena koju je Ministarstvo zdravlja bilo dužno i koju je sa zadovoljstvom platilo u znak beskrajne zahvalnosti za prijateljski gest Mađarske koji, zaista, nema cijenu.

Odgovor novinarke biće objavljen u ponedjeljak

Bonus video: