Kolašin za vikend bez slobodnog mjesta

Direktor Turističke organizacije Aleksandar Vlahović ističe da intenzivno rade na promociji grada i cijele turističke ponude, što bi trebalo da rezultira dobrom posjetom i u narednom periodu

18556 pregleda 116 reakcija 28 komentar(a)
I radnim danom parking dobro popunjen: Ski-centar Kolašin 1600, Foto: Slavko Radulović
I radnim danom parking dobro popunjen: Ski-centar Kolašin 1600, Foto: Slavko Radulović

Odlična popunjenost smještajnih kapaciteta u Kolašinu obilježila je prvu polovinu februara, a prema najavama tako će biti i do kraja mjeseca.

Kako kažu u lokalnoj Turističkoj organizaciji (TO), tokom vikenda u kolašinskim hotelima i privatnom smještaju nema slobodnog mjesta.

”Izuzetno smo zadovoljni zimskom turističkom sezonom. Snijega na oba ski-centra ima dovoljno, a spajanjem skijališta Kolašin 1600 i Kolašin 1450 naš grad postaje regionalno konkurentan ski-centar sa približno 45 kilometara staza. Prema najavama, u smještajnim kapacitetima u gradu biće odlična popunjenost sve do kraja mjeseca. Tokom vikenda je popunjenost u gradu i 100 odsto”, rekao je direktor TO Aleksandar Vlahović “Vijestima”.

Prema njegovim riječima, najveći broj noćenja su ostvarili gosti iz zemalja regiona.

U TO, tvrdi Vlahović, intenzivno rade na promociji grada i cijele turističke ponude. To bi i u narednom periodu trebalo da rezultira dobrom posjetom turista iz zemalja regiona, ali i ostatka Evrope.

”Proteklih dana bili smo domaćini brojnim turističkim agencijama iz regiona, koji će našu zimsku a i ljetnju ponudu uvrstiti u svoje ponude. To će, u budućnosti, značajno uticati na povećanje broja noćenja. Uskoro će nas posjetiti i predstavnici Skiresort Service International iz Minhena. Očekujemo da oni mogućnosti za zimski odmor i skijanje u Kolašinu uvrste i predstave na jednom od najpoznatijih sajtova na temu skijanja www.skiresort-service.com”, najavljuje Vlahović.

Bonus video: