U Opštini Bijelo Polje počela sa radom e-pisarnica

Rukovodilac Službe za zajedničke poslove Bojan Obradović je poručio da će zahvaljujući e-pisarnici transparentnost rada Opštine Bijelo Polje biti na najvišem nivou odnosno po evropskim i svjetskim standardima

1865 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Bijelo Polje
Foto: Opština Bijelo Polje

U Bijelom Polju je ozvaničen početak digitalizacije rada organa lokalne uprave, obukom zaposlenih u Opštini za prelazak sa pisane na elektronsku pisarnicu.

Rukovodilac Službe za zajedničke poslove Bojan Obradović kaže da će e-pisarnica skratiti vrijeme za podnošenje obradu i isporuku zahtjeva, ali i uvesti jednostavan mehanizam praćenja predmeta putem sajta, mejla i sms poruka, dok će se zaposlenima u Opštini Bijelo Polje ubrzati proces rada, jer će se zahtjevi i dokumenta po samom prijemu na šalteru građanskog biroa automatski naći referentu na obradu u digitalnoj formi.

“Kao što smo i obećali, nakon pripremnih aktivnosti koje su trajale više od godinu dana ulazimo u poslednju fazu implementacije novog sistema e-pisarnice. Naša namjera je da u narednim mjesecima pustimo novu e-pisarnicu kojom ćemo pojednostaviti procedure unutar organa lokalne uprave, a ujedno i omogućiti građanima da predmet ili zahtjev mogu šratiti elektrosnkim putem od početka do njegove konačne realizacije”, kazao je rukovodilac Službe za zajedničke poslove Bojan Obradović.

Obradović ističe da će građanima biti omogućeno praćenje zahtjeva elektonskim putem, kao i dobijanje notifikacija putem mejla ili sms poruka o statusu njihovog predmeta.

"Po završetku obuke koja će trajati naredna tri mjeseca očekujemo da se će program zaživjeti u svakom organu uprave i početi njegova potpuna implementacija", kazao je Obradović.

On je poručio da će zahvaljujući e-pisarnici transparentnost rada Opštine Bijelo Polje biti na najvišem nivou odnosno po evropskim i svjetskim standardima.

Bonus video: