Filipović: Ministarstvo odbrane spremno da sa Makedonijom podijeli iskustva iz evroatlantskih integracija

Filipović se zahvalio na značajnoj podršci Ministarstva odbrane Makedonije u oblasti obrazovanja kadeta Vojske Crne Gore na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju
100 pregleda 1 komentar(a)
Ministarstvo odbrane Crne Gore,Ministarstvo odbrane Makedonije, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ministarstvo odbrane Crne Gore,Ministarstvo odbrane Makedonije, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 24.10.2017. 11:29h

Crnogorsko Ministarstvo odbrane spremno je da sa Makedonijom podijeli iskustva iz procesa evroatlantskih integracija, uz snažnu podršku na njenom evroatlantskom putu, poručio je državni sekretar u tom resoru, Slobodan Filipović.

Delegacija Ministarstva odbrane Makedonije, na čelu sa državnim sekretarom Draganom Nikolićem, boravi danas u radnoj posjeti posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva odbrane, cilj posjete je razmjena iskustava u procesu izgradnje integriteta, izrade strateških dokumenata, kao i analize dosadašnje bilateralne saradnje i projekcije zajedničkih aktivnosti za naredni period.

"Filipović je izrazio spremnost Ministarstva odbrane Crne Gore da sa Makedonijom podijeli iskustva iz procesa evroatlantskih integracija, uz snažnu podršku na njenom evroatlantskom putu", saopšteno je iz tog resora.

On je, kako se navodi, istakao odličnu bilateralnu saradnju Crne Gore i Makedonije, naglasivši značaj zajedničkih obuka, kao i saradnje iz oblasti vazduhoplovstva i školovanja crnogorskih kadeta.

Filipović se zahvalio na značajnoj podršci Ministarstva odbrane Makedonije u oblasti obrazovanja kadeta Vojske Crne Gore na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju.

Nikolić je, kako se navodi u saopštenju, čestitao na istorijskom uspjehu Crne Gore na evroatlantskom putu, i naglasio značaj tog uspjeha, kako za region Zapadnog Balkana, tako i za cijelu Jugoistočnu Evropu.

On je iskazao punu posvećenost Makedonije jačanju saradnje sa Crnom Gorom na bilateralnom i regionalnom nivou.

"Sagovornici su ocijenili da su saradnja i aktivno učešće u regionalnim inicijativama garant stabilnog i prosperitetnog regiona i izrazili spremnost za maksimalnu posvećenost na tom planu i u narednom periodu", kaže se u saopštenju.

Bonus video: