SPUCG: Raspisan konkurs za dodjelu stipendija pod nazivom “Studentska solidarnost”

Pravo na stipendiju imaju studenti primaoci socijalne pomoći i oni koji doprinose studentskom/građanskom aktivizmu, sportu ili kulturi kroz rad u studentskim organizacijama...

3513 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Rektorata, Foto: Boris Pejović
Zgrada Rektorata, Foto: Boris Pejović

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) i ove godine je raspisao konkurs za dodjelu stipendija pod nazivom “Studentska solidarnost” čiji je cilj da se pomogne studentima koji se nalaze u nepovoljnom socijalnom položaju, a koji su tokom studija postigli zavidne rezultate.

Pravo prijave na Konkurs za dodjelu stipendije, kako navode, ima student Univerziteta Crne Gore kojic ostvaruje pravo na socijalno primanje kod Centra za socijalni rad.

Primalac pomoći može biti i član porodice.

Jedan od uslova je i da doprinosi studentskom/građanskom aktivizmu, sportu ili kulturi kroz rad u studentskim organizacijama, nevladinom sektoru ili učešćem u takmičenjima i manifestacijama iz oblasti kulture i sporta.

Kako se dalje navodi u saopštenju, uz prijavu za dodjelu stipendije, kandidati su obavezni da dostave potvrdu o studiranju, potvrdu Centra za socijalni rad iz opštine prebivališta, potvrdu o doprinosu studentskom/građanskom aktivizmu (od studentske organizacije ili NVO sektora), kao i dokaz o rezultatu ostvarenom na sportskom takmičenju.

Dodaju i da se po ovom konkursu dodjeljuje 15 stipendija, i to šest stipendija za studente sa organizacionih jedinica iz oblasti društvenih nauka, šest stipendija za studente sa organizacionih jedinica iz prirodnih nauka i tri stipendije za studente sa organizacionih jedinica iz oblasti umjetnosti (Fakultet dramskih umjetnosti, Muzička akademija i Fakultet likovnih umjetnosti).

Iz SPUCG poručuju da stipendija iznosi 300 eura i da se isplaćuje u dvije rate po 150 eura po semestru, prenosom sredstava na žiro račun dobitnika stipendije i da su dodijeljena sredstva iz stava 1 ovog člana bespovratna.

"Uslovi, kriterijumi i postupak za dodjelu stipendije su propisani Pravilnikom o kriterijumima, načinu, uslovima i visini stipendija studentima Univerziteta Crne Gore u okviru projekta "Studentska solidarnost", br. 251 od 17.11.2020. godine", piše u saopštenju.

Prijave na Konkurs se, kako navode, podnose radnim danima u periodu od 10 do 13 časova, zaključno sa 21. martom 2022. godine u 13 časova, dok se prijave predaju neposredno kancelariji SPUCG u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore, poštom ili mailom skeniranu (pdf format) dokumentaciju na adresu: spucg@ucg.ac.me.

"Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje", zaključuju iz SPUCG.

Bonus video: