Penzioneri i radnici RTCG nisu održali protest; Drljević: Zajedno ćemo u narednom periodu da rješavamo problem

Penzioneri i radnici protestuju zbog toga što im se na osnovu presuda, a u sporu koji su izgubili protiv matične kuće, odbijaju veliki iznosi za te postupke i ogromni troškovi za advokate

4501 pregleda 0 komentar(a)
RTCG, Foto: Luka Zeković
RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.03.2022. 15:55h

Penzioneri i radnici Radio Televizije Crne Gore (RTCG) danas nisu održali protest ispred te medijske kuće, jer su pozvani na sastanak sa generalnim direktorom Borisom Raonićem i predsjednikom Savjeta Veselinom Drljevićem.

Oni su medijima najavili da će održati protest u 13 časova ispred RTCG, ali su tada otišli u zgradu na sastanak, koji je u toku.

Medijima nije dozvoljeno prisustvo sastanku.

Nakon sastanka predsjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević je kazao da je dogovoreno da zajedno pokušaju da nađu rješenje.

On je uputio apel državi, odnosno osnivaču RTCG da se uključi u rješenje problema, a naglasio je da je radnicima i penzionerima predočeno da menadžment i Savjet ne mogu da otpišu dug.

"Ne možemo to da uradimo, ne možemo ništa mimo zakona. Zajedno ćemo u narednom periodu da rješavamo problem", kazao je Drljević.

Penzioneri i radnici negoduju zbog toga što im se na osnovu presuda, a u sporu koji su izgubili protiv matične kuće, odbijaju veliki iznosi za te postupke i ogromni troškovi za advokate.

Jedan od predloga Savjeta je nedavno bio da se poveća broj rata u kojima bi 129 radnika, mogli da isplate svoja dugovanja.

Okupljeni su međutim iznijeli danas zahtjev da traže od rukovodstva da im pomognu tako što će im oprostiti dug.

Penzineri i radnici RTCG su uputili otvoreno pismo generalnom direktoru Borisu Raoniću u kojem su ga optužili da je neprofesionalan i da nema volje da im pomogne.

"Uspjeli ste za kratko vrijeme da nas upoznate sa svojim neprofesionalizmom i nedostatkom volje da pomognete sadašnjim, a prije svega penzionisanim radnicima kolektiva na čijem ste čelu, što bi bila jedna od glavnih odlika pravog menadžera. Otišli ste korak dalje poručivši nam sa sjednice Savjeta, održane 11.02. ove godine da ćete poslati prema izvršitelju zahtjev da se naplatite od starih radnika i penzinera. Kako rekoste, izvršitelji imaju svoje metode, oni će znati kako, a sve u cilju, navodno, čuvanja državnog novca. Drago nam je što ste se, makar i tako oglasili, i pokazali nam da te na strani onih koji hoće prevarom da ugroze našu egzistenciju. Zbog toga ulažemo protest", navodi se između ostalog u pismu.

RTCG, kako su istakli, pripada radnicima, a ne generalnim direktorima ili članovima Savjeta.

"Svaka ozbiljna firma ima socijalni program za pomoć radnicima. Nije trošenje državnih para pomoći svojim radnicima u vrijeme korone, bolesti, siromaštva, starosti itd", naveli su radnici.

Bonus video: