Plaćaju uklanjanje izgorjelog drveća

”Privredni subjekat je dužan da posjeduje minimum iskustva na kvalitetnom i uspješnom izvršavanju istih ili sličnih poslova iz oblasti predmeta nabavke što se dokazuje potvrdama izdatih od strane investitora”, navodi se u dokumentaciji

3457 pregleda 3 komentar(a)
Gorica nakon požara prošle godine, Foto: Luka Zekovic
Gorica nakon požara prošle godine, Foto: Luka Zekovic

Glavni grad je objavio tender, vrijedan skoro 10.000 eura, kojim traži ko će da ukloni opožareni biljni materijal sa Gorice.

Kako se navodi u dokumentaciji, potrebno je ukloniti opožareni biljni materijal sa površine od pet hektara.

”Usluga podrazumijeva sječu opožarenih stabala određenih od strane Komisije za revitalizaciju opožarenog dijela brda Gorica. Izradu sortimenata (metarska oblovina), mljevenje sitne granjevine (iveranje). Transport na lager/lokaciju koja će biti utvrđena u dogovoru sa nadležnim službama Glavnog grada i Komisijom”, piše u dokumentaciji.

Tender je procijenjen na 9.917 eura, a rok za izvršenje posla je četiri dana od zaključivanja Ugovora.

”Privredni subjekat je dužan da posjeduje minimum iskustva na kvalitetnom i uspješnom izvršavanju istih ili sličnih poslova iz oblasti predmeta nabavke što se dokazuje potvrdama izdatih od strane investitora”. Na brdu Gorica prošle godine u julu je izbio veliki požar, koji je progutao ogromnu površinu drveća i drugog zelenila.

Bonus video: