Glavni grad objavio Javni poziv za dodjelu subvencija za kupovinu bicikala i električnih trotineta

Poručuju da će pravo na dodjelu subvencije imati najmanje prvih 150 građana koji se prijave za bicikla i prvih 75 građana koji se prijave za električno biciklo ili trotinet, a pritom ispunjavaju sve tražene uslove

5903 pregleda 46 reakcija 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Glavni grad Podgorica danas je objavio Javni poziv za šesti ciklus dodjele subvencija za kupovinu bicikala i električnih trotineta u okviru projekta “Podgorica na dva točka”.

Kako navode u saopštenju, budžetom za 2022. godinu za šesti ciklus predviđeno je 30.000 eura, kojima će se građanima subvencionirati kupovina bicikala u visini od 50% cijene, a najviše u iznosu do sto eura i kupovinu električnog bicikla ili električnog trotineta u visini od 50% cijene, a najviše do iznosa od 200 eura.

Poručuju da će pravo na dodjelu subvencije imati najmanje prvih 150 građana koji se prijave za bicikla i prvih 75 građana koji se prijave za električno biciklo ili trotinet, a pritom ispunjavaju sve tražene uslove.

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja, zaključno sa 21. martom 2022. godine.

"Obavezni dio prijave su: Obrazac-Zahtjev za dodjelu subvencije, kopija lične karte, ponuda iz prodavnice bicikala u vidu predračuna sa preciziranom specifikacijom, potvrda o prebivalištu i uvjerenje o kućnoj zajednici. Prijave se dostavljaju na arhivu Glavnog rada (Njegoševa 20, ulaz sa Trga nezavisnosti), a nepotpuna dokumentacija se neće razmatrati. Komisija za dodjelu subvencija građanima ocjenjivaće pristigle zahtjeve i utvrditi listu od 225 prvih građana/ki čija prijava je ispravna, a rezultati Javnog poziva biće objavljeni na zvaničnom sajtu www.podgorica.me u roku od pet dana od dana donošenja Zaključka o izboru", piše u saopštenju Glavnog grada.

Navode da je tekst javnog poziva sa svim detaljima u vezi sa prijavom dostupan je na sajtu Glavnog grada, "VI javni poziv kao i obrazac za prijavu koji možete preuzeti sa linka Prijavni obrazac."

"Podsjećamo, zahvaljujući projektu “Podgorica na dva točka”, Glavni grad je subvencionirao kupovinu preko 1.168 dvotočkaša, čime je pokrenuta svojevrsna biciklistička revolucija u našem gradu. Isto tako, sve više se koriste i električni trotineti kao prevozno sredstvo, a sve zajedno je pokazatelj promjene svijesti građana o važnosti zaštite životne sredine sa jedne strane, i odgovornog odnosa lokalne uprave koja nudi ovu vrstu podrške građanima i afirmiše alternativne vidove prevoza, sa druge strane", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: