Počela rekonstrukcija drugog dijela Ulice Kralja Nikole na Zabjelu

"Vrijednost radova prve faze iznosiće oko 120.500 eura, dok će vrijednost radova u okviru druge faze rekonstrukcije iznositi oko 322.112 eura", saopštili su iz PG Biroa

4499 pregleda 1 komentar(a)
Rekonstrukcija drugog dijela Ulice Kralja Nikole, Foto: PG Biro
Rekonstrukcija drugog dijela Ulice Kralja Nikole, Foto: PG Biro

Gradsko preduzeće Putevi počelo je danas da izvodi radove na rekonstrukciji drugog dijela Ulice Kralja Nikole na Zabjelu, saopšteno je iz PG Biroa.

Najavljeni radovi će se izvoditi u dvije faze.

"Prva faza će obuhvatiti sanaciju trotoarskih površina ukupne dužine oko 1.200 m i biće izvedeni radovi na rušenju i uklanjanju postojećih ivičnjaka, raskopavanju trotoarskih površina, mašinskom profilisanju, ugradnji novih ivičnjaka, kao i betoniranje trotoara na površini od 3,749m²", navodi se u saopštenju PG Biroa.

Vrijednost radova prve faze, kako su saopštili, iznosiće oko 120.500 eura i trajaće 30 radnih dana.

Poručuju da će, nakon završenih radova na sanaciji trotoara, u drugoj fazi biti planirani radovi na sanaciji kolovoza, na potezu od raskrsnice Ulice Radosava Burića i Ulice Bracana Bracanovića do Ulice Vojislavljevića, u dužini od 1,2 kilometra.

"Radovi će obuhvatiti temeljnu sanaciju kolovoza, odnosno rezanje, raskopavanje, mašinsko struganje, izdizanje slivničkih rešetki, izrada izravnavajućeg sloja i ugradnju asfaltne mase na ukupnoj površini od oko 12.750m²", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da će biti obilježena horizontalna i ugrađena vertikalna signalizacija i asfaltne platforme, te da će, kako je i ranije najavljivano, rekonstrukciju ulice iskoristiti kako bi "pokušali da riješe problem nedostajućih parking mjesta za ljude koji žive u okolnim objektima".

"Vrijednost radova u okviru druge faze rekonstrukcije iznosiće oko 322.112 eura, a radovi će trajati oko 30 dana", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: