Za devet vrsta vakcina 300.000 eura

Montefarm nabavlja doze za imunizaciju protiv dječje paralize, bjesnila, hepatitisa, žute groznice...

9427 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skoro 300.000 eura izdvojiće Montefarm za nabavku devet vrsta vakcina protiv zaraznih bolesti.

Prema tenderu koji je raspisan početkom ovog mjeseca, Montefarm je tražio 140 doza vakcine protiv hemofilusa influence tip B, 140 doza četvorovalentne vakcine protiv meningokoknog meningitisa i 150 komada pneumokokne vakcine za imunizaciju djece starije od dvije godine i odraslih.

U dokumentaciji piše da je potrebno i 17 doza vakcine protiv hepatitisa B, 250 vakcina protiv žutice izazvane hepatitisom A. Najveća tražena količina je vakcine protiv dječje paralize, 14.000 doza.

Tenderom je predviđena i nabavka 400 komada vakcine protiv žute groznice i 1.000 doza vakcine protiv bjesnila. Procijenjena vrijednost nabavke iznosi 295.384,99 eura.

Ponude se podnose do 25. marta, za kada je zakazano i njihovo otvaranje. Razlog skraćenja roka za podnošenja ponuda, kako se navodi, je program obavezne imunizacije i zdravstveni značaj, kao i moguće posljedice nedostatka vakcina po javno zdravlje, a naročito dječjeg uzrasta.

Rok isporuke za većinu vakcina iznosi dva do šest mjeseci nakon potpisivanja ugovora.

U dokumentaciji, između ostalog, piše da dobavljač mora naručiocu isporučiti novu robu odgovarajućeg kvaliteta i roka upotrebe u roku od sedam dana od dana sačinjavanja zapisnika o reklamaciji, ako se utvrdi da postoje nedostaci u kvalitetu, ugovorenom roku upotrebe ili u pogledu kvaliteta “hladnog lanca”.

Za vakcine protiv hemofilusa influence tip B i protiv hepatitisa B mogu se prvenstveno ponuditi vakcine sa Osnovne i doplatne liste ljekova, a ukoliko ne bude takvih ponuda, uzeće se u razmatranje i druge.

Bonus video: