Provjeriće kako se trošio novac od 2012. do kraja 2021. godine

Kako su istakli, član 51 Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave propisuje da za vršenje poslova u okviru kojih se zahtijeva stručna saradnja državnih službenika iz različitih unutrašnjih organizacionih jedinica, mogu se obrazovati projektne grupe, timovi ili drugi odgovarajući oblici rada

6272 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Direkcije za željeznice donijela danas je donijela Rješenje o imenovanju članova komisije za ispitivanje finansijskih tokova i plaćanja u Upravi za željeznice, ranije Direkcije za željeznice, a za period od 2012. do 31.12. prošle godine.

"Nakon okončanja postupka reorganizacije Uprave za željeznice, a u cilju sagledavanja cjelokupnih finasijskih tokova u navedenoj upravi, vršilac dužnosti direktora Želimir Radinović je donio odluku da se formira komisija koja bi na sveoobuhvatan način izvršila uvid u plaćanja za navedeni period",navode u saopštenju Direkcije za željeznice.

Kako su istakli, član 51 Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave propisuje da za vršenje poslova u okviru kojih se zahtijeva stručna saradnja državnih službenika iz različitih unutrašnjih organizacionih jedinica, mogu se obrazovati projektne grupe, timovi ili drugi odgovarajući oblici rada.

Projektnu grupu, tim ili drugi oblik rada obrazuje potpredsjednik Vlade, ministar, odnosno starješina organa uprave. Aktom o obrazovanju projektne grupe, tima ili drugog oblika rada određuje se sastav, poslovi i rokovi u kojima će se zadatak obaviti, sredstva i drugi uslovi za rad.

Član 33 stav 1 Zakona o državnoj upravi propisuje da starješina organa uprave predstavlja, rukovodi i organizuje rad u organu uprave.

Bonus video: