Osiguravaju i neprodani džip

Novac od prodaje vozila, kako je ranije saopšteno “Vijestima” iz PG biroa, trebalo je biti iskorišćen za realizaciju projekata za koje trenutno nema dovoljno novca u gradskom budžetu

5018 pregleda 2 komentar(a)
Džip još nije prodat: Zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zekovic
Džip još nije prodat: Zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zekovic

Glavni grad raspisao je tender za osiguranje i registraciju službenih vozila, vrijedan 36.190 eura, a među četvorotočkašima za koje je potrebna ta usluga, je i džip “Rendž rover”, od tri hiljade kubika, koji su gradske vlasti bezuspješno pokušavale da prodaju godinama.

Taj džip je nekadašnji gradonačelnik Slavoljub Stijepović oduzeo Službi zaštite i spasavanja, a kupio ga je bivši šef vatrogasaca Radomir Pješčić.

Automobil je 2011. kupljen, preko lizinga kod tadašnje “Hipo alpe adria” banke za 71.692 eura.

Odluku da nabavi tako skupocjen automobil u trenutku kada se zaposlenima u toj službi, nakon umanjenja, i potpuno ukida dodatak na otežane uslove za rad, komandir Pješčić je 2011. branio time što su na tenderu, samo izabrali najpovoljnijeg ponuđača po specifikaciji kakvo je vozilo Službi bilo potrebno za “sve terenske akcije”.

Pješčić u kupovini specijalnog i veoma skupocjenog džipa, nije vidio nikakvu senzaciju i tajnu, smatrajući da je takvo vozilo samo za dobro grada i građana, te da se njegova vrijednost nikako ne može dovoditi u vezu sa platama zaposlenih.

Nabavku skupocjenog vozila tada su osudili i predstavnici dva sindikata koja djeluju u okviru Službe zaštite, navodeći da vatrogasci nemaju ličnu opremu za intervencije na gašenju požara i druge, te da je taj novac trebalo da bude potrošen za nabavku opreme.

Nakon što je vozilo oduzeto Pješčiću, Glavni grad je pokušao da ga prvi put proda za 39.000 eura, ali bezuspješno, a nijesu u tome uspjeli i narednih nekoliko puta, a cijena je pala na 31.000.

Novac od prodaje vozila, kako je ranije saopšteno “Vijestima” iz PG biroa, trebalo je biti iskorišćen za realizaciju projekata za koje trenutno nema dovoljno novca u gradskom budžetu.

Nije poznato da li gradske vlasti i dalje namjeravaju da prodaju ovaj automobil, jer ga odavno nijesu oglašavali.

Glavni grad raspolaže sa preko 80 službenih vozila, od kojih je većina dosta stara.

Među najnovijima su deset “Kia rio” iz 2019. godine, dva pauk vozila i pet terenskih “Daćija sandero”, koja su kupljena 2017.godine preko tendera, za potrebe Komunalne inspekcije.

Međutim, ima i vozila starih nekoliko decenija, kao što je “fapova” autocistjerna, koja je proizveden a 1975. godine.

Ponude za tender se podnose elektronski zaključno sa danom 30. martom, a istog dana će biti organizovano i otvaranje.

Bonus video: