Uz rekonstrukciju puta i vodovod

Udruženje Katunska nahija postiglo dogovor sa Prijestonicom Cetinje i Opštinom Danilovgrad oko rješavanja ključnih problema

1620 pregleda 0 komentar(a)
Njava rješenja višedecenijskog problema: Katunska nahija, Foto: Udruženje Katunska nahija
Njava rješenja višedecenijskog problema: Katunska nahija, Foto: Udruženje Katunska nahija

Udruženje “Katunska nahija”, saopštilo je da su dobili punu podršku od gradonačelnika Prijestonice Nikole Đuraševića i predsjednice Opštine Danilovgrad Zorice Kovačević za inicijativu da se uz projekat rekonstrukcije regionalnog puta Danilovgrad - Čevo, koji će biti završen do kraja marta 2022.godine, pristupi i izradi aneksa projekta u koji će biti uključeno i postavljanje vodovodne infrastrukture.

”Uz već najavljenu zvaničnu podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ovo je svakako ključna odluka u zaokruživanju inicijative koja rješava decenijsku težnju mještana Katunske nahije. S obzirom na to da su u ovogodišnjem kapitalnom budžetu Crne Gore planirana i značajna sredstva za izradu regionalnih puteva u Udruženju se nadaju da će 2022. biti godina i početka radova na ovom istorijskom projektu”, saopšteno je iz ovog Udruženja.

Dosadašnji problem je bio što tri godine kasni izrada glavnog projekta za rekonstrukciju puta, a zbog toga što se poklapa trasa sa budućom vodovodnom mrežom ni taj posao nije mogao početi. Autor glavnog projekta rekonstrukcije puta je Preduzeće za građevinski nadzor i laboratorijska ispitivanja, a oni nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” zbog čega kasni njegova izrada. Iz Uprave za saobraćaj, koja je naručila projekat, kazali su da je njegova izrada u završnoj fazi i da očekuju da im sa svim fazama i elaboratima bude dostavljen u narednom periodu.

Ministarstvo poljoprivrede ranije je Udruženju “Katunska nahija” saopštilo da bi rekonstrukciju puta istovremeno trebalo iskoristiti i za postavljanje vodovodnih cijevi. Opština Danilovgrad je formirala komisiju koja će predložiti način rješavanja pitanja vodosnadbjevanja ovih sela.

Bonus video: