Opština Nikšić će pomoći inspekciji u kontroli

Prihodi od boravišnih taksi bili tri puta veći nego u 2020. godini, ukazano na potrebu angažovanja dva turistička inspektora

2130 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava za inspekcijske poslove
Sa sastanka, Foto: Uprava za inspekcijske poslove

Opština Nikšić će dati doprinos u ostvarivanju svih aktivnosti koje se zajednički sprovode sa Upravom za inspekcijske poslove, kazao je prvi čovjek te opštine Marko Kovačević.

On je upriličio prijem za direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilira Harasanija, pomoćnicu direktora Anu Vujošević i glavnu tržišnu inspektorku Marinu Radulović.

Harasani je istakao, kako je saopšteno iz UIP, da su pojačane kontrole na implementaciji programa ''Evropa sad', u ugostiteljskim objektima sa posebnim akcentom na upotrebu duvanskih proizvoda, kao i na suzbijanju „sive ekonomije“. Naglasio je da Uprava, u cilju sprovođenja tih akcija, ima odličnu saradnju sa Opštinom Nikšić.

"Predsjednik Kovačević je istakao da je veoma značajna podrška sa državnog nivoa i da će lokalna uprava dati svoj doprinos u ostvarivanju svih aktivnosti koje se zajednički sprovode sa Upravom za inspekcijske poslove", navodi se u saopštenju.

Sekretar Sekretarijata za inspekcijski nadzor Miloš Nikolić je kazao da je veoma značajno što će se zajednički napraviti plan budućih aktivnosti, kako bi se posao obavljao što efikasnije. Nikolić je upoznao sagovornike da su prihodi od boravišnih taksi bili tri puta veći nego u 2020. godini.

"S obzirom da je oblast turizma i ugostiteljstva široka i kompleksna, biće neophodno u narednom periodu da Sekretarijat angažuje dva turistička inspektora“, zaključio je Nikolić

Bonus video: