Carbo: Tivat odličan primjer nove ponude

Budući da je Carbo, ekspert iz oblasti sportskog turizma, fokus posjete Tivtu je upravo stavljen i na ponudi destinacije za sportski turizam

2351 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TO Tivat
Foto: TO Tivat

Na inicijativu Ministarstva ekonomskog razvoja, a u okviru tehničke podrške Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u Tivtu je boravio marketing savjetnik u turizmu, Maurici Carbo.

"Cilj ove posjete bio je upoznavanje sa turističkom ponudom Crne Gore i strategijama u oblasti marketinga kako bi se dale preporuke i program marketing aktivnosti destinacije u post COVID-19 periodu", saopšteno je iz Turističke organizacije Tivat koja je bila domaćin stranom ekspertu.

Tokom boravka u Tivtu Carbo je imao sastanke sa predstavnicima Turističke organizacije Tivat, kompanije Porto Montenegro i jedriličarskim klubom "Delfin", te se upoznao sa projektom i izgradnjom novog dijela naselja Porto Montenegro i selom Gornja Lastva koja je ušla u "program unapređenja" inicijative UNWTO Best Tourism Villages.

Budući da je Carbo, ekspert iz oblasti sportskog turizma, fokus posjete Tivtu je upravo stavljen i na ponudi destinacije za sportski turizam.

S tim u vezi, Carbo se sastao i sa predstavnicima JK "Delfin" koji su ga upoznali sa aktivnostima koje preduzimaju u cilju popularizacije ovog sporta, kao i promocije destinacije na međunarodnim tržištima kroz učešće na takmičenjima i organizaciji regata u Tivtu.

"Impresioniran sam ponudom grada i aktivnostima koje preduzimate u cilju dalje divezifikacije turističkog proizvoda i marketinga destinacije. Tivat predstavlja odličan primjer kako nove ponude, poput Porto Montenegra, mogu na dobar način promijeniti imidž destinacije, kazao je Carbo.

Bonus video: