MCP: Joanikije pozvao sve da se mole za prestanak rata u Ukrajini, pomoći ćemo onima kojima pomoć bude potrebna

"Tragedija je veća što se taj sukob odvija među pravoslavnim hrišćanima duhovnim potomcima svetog kneza Vladimira"

9789 pregleda 12 komentar(a)
Sa redovnog godišnjeg sabranja sveštenstva i sveštenomonaštva Mitropolije crnogorsko-primorske, Foto: MCP
Sa redovnog godišnjeg sabranja sveštenstva i sveštenomonaštva Mitropolije crnogorsko-primorske, Foto: MCP

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije pozvao je sveštenoslužitelje i cio vjerujući narod da se usrdno mole za prestanak ratnih sukoba u Ukrajini, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

"Tragedija je veća što se taj sukob odvija među pravoslavnim hrišćanima duhovnim potomcima svetog kneza Vladimira. S obzirom na to da već dolaze izbjeglice iz bratske nam Ukrajine u Crnu Goru, na sabranju je dogovoreno da će Mitropolija crnogorsko-primorska, kroz našu Humanitarnu organizaciju "Čovjekoljublje" i na sve druge načine preko crkvenih opština i manastira svim raspoloživim kapacitetima pomoći onima kojima bude pomoć potrebna. Već deset dana Mitropolija organizuje i prikupljanje pomoći za ratom zahvaćena područja u Ukrajini", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu MCP povodom redovnog godišnjeg sabranja sveštenstva i sveštenomonaštva MCP koje je održano u Sabornom Hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru.

Joanikije je 13. marta rekao da su događaji u Ukrajini posljedice bezbožništva koje se bilo ukorijenilo, te da je Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina.

Bonus video: