Kolašin: Požari u selima Jasenova i Vlahovići ugrozili kuće i dalekovode

"Imali smo ogromne probleme, jer smo u Jasenovi potrošili cisternu vode, pa smo bili prinuđeni da se vraćamo do Manastira Morača za nove količine“

11973 pregleda 4 komentar(a)
Sa lica mjesta, Foto: Služba zaštite i spasavanja
Sa lica mjesta, Foto: Služba zaštite i spasavanja

Kolašinski vatrogasci uspjeli su, tokom prošle noći, da od požara u selima Jasenova i Vlahovići sačuvaju kuće i objekte, a ugroženi su bili i dalekovodi.

Međutim, vatra još nije ugašena a načelnik Službe zaštite i spašavanja (SZS) Željko Darmanović jutros je zatražio pomoć i od Direktorata za vanredne situacije, kako bi se, „obavilo izviđanje iz vazduha“.

„Dvije ekipe vatrogasaca provele su cijelu noć na terenu. U Vlahovićima su bile ugrožene kuće, u Jasenovi dalekovodi. Vatra je u tom selu prijetila i kućama, ali nijesmo dozvolili da se proširi s druge strane puta. Imali smo ogromne probleme, jer smo u Jasenovi potrošili cisternu vode, pa smo bili prinuđeni da se vraćamo do Manastira Morača za nove količine“, kazao je Darmanović Vijestima.

Prema njegovim riječima, tek poslije ponoći, vatrogasci su uspjeli da „vatru odbiju od kuća, pomoćnih objekta i pčelinjaka u Vlahovićima“. Nekoliko puta, s novim količinama vode, pripadnici SZS su se, kasno sinoć, vraćali i u Jasenovu.

Kako Darmanović objašnjava, riječ je o vrlo nepristupačnom terenu, što otežava lokalizovanje požara.

Bonus video: