U kolašinskim selima Bare i Vlahovići nema objekata ugroženih požarom, u Jasenovi mještani dežuraju

"Dosta smo ugasili. Na više lokacija smo, zajedno sa mještanima, „presjekli“ širenje vatre. Mnogi mještani su se odazvali i branili svoja imanja i objekte sa nama", kazao je komandir Službe zaštite i spasavanja Željko Darmanović

11672 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Služba zaštite i spasavanja
Foto: Služba zaštite i spasavanja

U kolašinskim selima Bare i Vlahovići, trenutno, nema objekata ugroženih požarom, dok u Jasenovi, kako kaže komandir Službe zaštite i spasavanja (SZS) Željko Darmanović, mještani dežuraju i spječavaju vatru da dođe do kuća. Nakon cijelog dana na terenu, vatrogasci su, zajedno sa mještanima, uspjeli da spriječe širenje vatre na mnogim lokacijama.

„Dosta smo ugasili. Na više lokacija smo, zajedno sa mještanima, „presjekli“ širenje vatre. Mnogi mještani su se odazvali i branili svoja imanja i objekte sa nama. Naročito bih istakao požrtvovanje Nenada Ilića i njegovih sinova, kao i Darka Ilića. Oni su bili sa nama tokom cijelog dana. Požar u Barama se smiruje, u Vlahovićima, takođe, za sada nema ugroženih kuća“, reko je Darmanović „Vijestima“.

Kako objašnjava, vatru, ipak, narednih sati može rasplamsati vjetar. Darmanović kaže da vatra gori na mnogo lokacija, koje su nepristupačne vatrogasnim vozilima.

Prema njegovim riječima, tokom minule noći izgorjela je još jedna nenaseljena kuća u Jasenovi.

Kolašinski vatrogasci su na terenu od subote uveče, kada im je javljeno za požare u Jasenovi i Vlahovićima.

Bonus video: