Vatrogasci od požara spasili tri kuće u kolašinskom selu Osredci

"Nenastanjeni objekat, koji je bio zarastao u rastinje i bršljan i kojem, nažalost, nijesmo mogli prići, vatra je progutala"

4003 pregleda 37 reakcija 0 komentar(a)
Foto: SZS Kolašin
Foto: SZS Kolašin

Kolašinski vatrogasci, tokom noći u Osredcima uspjeli su da spasu tri kući od požara. U tom selu vatra se proširila iz Jasenove, gdje, od subote veče, pripadnici Službe zaštite i spasavanja, zajedno sa mještanima, pokušavaju da obuzdaju požar.

Kako kaže komandir Službe zaštite i spasavanja (SZS) Željko Darmanović, pričinjena je ogromna šteta u šumama u tom dijelu opštine.

"Tokom noći u Osredcima spasili smo tri kuće. Nenastanjeni objekat, koji je bio zarastao u rastinje i bršljan i kojem, nažalost, nijesmo mogli prići, vatra je progutala", rekao je Darmanović Vijestima.

Dodao je da vatrogasci "čine sve što mogu".

"Od subote uveče smo na terenu, mještani pomažu, ali riječ je o nepristupačnom terenu, prilazni putevi su u izuzetno lošem stanju. Da bismo stigli do nekih kuća, bil smo prinuđeni da kopamo i popravljamo kako bi kamion prošao“, reko je komandir SZS.

Prema Darmanovićevim riječima, požar u Vlahovićima je ugašen, dok je vatra u selu Bare pod kontrolom i za sada ne ugrožava objekte.

Bonus video: