Delić: U narednom periodu ćemo raditi na tome da se zaokruži ciklus prerade otpadnih voda

"Projekat će za cilj imati proširenje kapaciteta postrojenja, kao i razdvajanje atmosferske i sanitarne kanalizacije"

1614 pregleda 40 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Opština Mojkovac
Foto: Opština Mojkovac

Predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić rekao je da će se u narednom periodu raditi na tome da se zaokruži ciklus prerade otpadnih voda, saopštila je mojkovačka Služba za saradnju, poslove predsjednika i informisanje.

Kako se navodi on je danas zajedno sa predstavnicima Evropske delegacije, JASPERS, Uprave javnih radova i ministarstva, konsultantom na projektu podrške u pripremi projekta u sektoru životne sredine i predstavnicima PROCON-a, obišao postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, a održali su i sastanak na temu realizacije IPA projekta za unapređenje sistema upravljanja otpadnim vodama u Mojkovcu.

"Za Mojkovac je od velikog značaja da bude dio ovakvog projekta i da se krećemo u pravcu očuvanja i zaštite životne sredine. Buduća saradnja sa delagacijom EU u ovom pravcu biće samo odskočna daska za buduće i veće projekte kako Mojkovca tako i sjevera Crne Gore“, rekao je Delić.

Dodaje se da je na sastanku bilo riječi o pravcima budućeg djelovanja projekta koji će za cilj imati proširenje kapaciteta postrojenja, kao i razdvajanje atmosferske i sanitarne kanalizacije. Ujedno su od strane EU delagacije dati savjeti i sugestije na koji način da se unaprijedi rad postojećeg sistema prerade otpadnih voda.

Na kraju su iz Opštine Mojkovac podsjetili da je ovaj grad "među prvim opštinama u Crnoj Gori na kvalitetan način riješio tretman otpadnih voda".

Bonus video: