MZD: Zbrinjavamo državljane Ukrajine isto kao i naše stanovnike

"Solidarnost i pomoć u nevolji oduvijek su karakterisali domaćinsku Crnu Goru", kazali su iz ministarstva

4124 pregleda 45 reakcija 4 komentar(a)
Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, Foto: Boris Pejović
Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, Foto: Boris Pejović

Državljani Ukrajine koji imaju potrebu za bilo kojom zdravstvenom uslugom u Crnoj Gori, to pravo ostvaruju pod istim uslovima i ravnopravno sa svim stanovnicima Crne Gore, saopštili su iz Ministarstva zdravlja.

Prethodno je, kako su pojasnili, samo neophodno da se prijave Direkciji za integraciju stranaca sa odobrenom međunarodnom zaštitom u okviru Ministarstva unutrašnjiih poslova.

Kazali su da je prva državljanka Ukrajine koja se porodila u Kliničkom centru jedna od više desetina državljana te zemlje koja je u Crnoj Gori dobila punu zdravstvenu zaštitu u našem javnom zdravstvenom sistemu.

"Solidarnost i pomoć u nevolji oduvijek su karakterisali domaćinsku Crnu Goru, a zdravstveni sistem je, prema riječima državljana Ukrajine, među kojima su, nažalost, i onkološki pacijenti koji terapiju dobijaju u našim ustanovama, oličenje dobrog glasa po kom je naša zemlja prepoznata širom svijeta", saopštili su iz Ministarstva zdravlja.

Kazali su da će taj resor, u sklopu svojih mogućnosti, zbrinjavati sve državljane Ukrajine kojima bude potrebna ljekarska pomoć.

Bonus video: