Injac i Rajnke potpisale Lehi sporazum

Iz Ministarstva odbrane Crne Gore je saopšteno da Lehi sporazum propisuje zabranu korišćenja fondova za pomoć jedinicama bezbjednosnih snaga, ukoliko postoji kredibilna informacija da su te jedinice uključene u masovna kršenja ljudskih prava

3152 pregleda 1 komentar(a)
Injac i Rajnke, Foto: PR služba Ministarstva odbrane
Injac i Rajnke, Foto: PR služba Ministarstva odbrane

Crnogorska ministarka odbrane Olivera Injac i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke potpisale su danas Lehi sporazum između vlada Crne Gore i SAD-a.

Iz Ministarstva odbrane Crne Gore je saopšteno da Lehi sporazum propisuje zabranu korišćenja fondova za pomoć jedinicama bezbjednosnih snaga, ukoliko postoji kredibilna informacija da su te jedinice uključene u masovna kršenja ljudskih prava.

“Potpisivanjem ovog sporazuma Crna Gora je potvrdila posvećenost poštovanju ljudskih prava i demokratskim principima savremenog društva”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Injac je istakla da Crna Gora i SAD nastavljaju svoju intenzivnu saradnju u postizanju zajedničkih ciljeva.

Rajnke je, kako su rekli iz Ministarstva, ocijenila da je Crna Gora tim činom ponovo dokazala istrajnost u namjeri snaženja savezničkih odnosa.

Bonus video: