Bar: Zvanično otvorena sezona berbe maslina

Na degustacionom stolu je bilo 12 uzoraka ulja proizvedenih ove jeseni iz Bara, Ulcinja, Podgorice i Zadra, a gosti su služeni poslasticama koje su za ovu priliku pripremili učenici kuvarskih odjeljenja barske Srednje ekonomsko ugostiteljske škole
201 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2017. 13:51h

Treću godinu zaredom, Društvo maslinara Bara je početak berbe maslina zvanično otvorilo manifestacijom "Ex albis ulivis" koja je danas u Starom gradu okupila brojne maslinare, njihove prijatelje i turiste.

Nakon demonstracije berbe maslina u obližnjem maslinjaku, u Starom gradu su održani degustacija vrhunskih maslinovih ulja i predavanja mr Stoje Ljutice sa podgoričkog Biotehničkog fakulteta i predavača Sveučilišta u Zadru doc. dr Tomislava Kosa i mr. sci Šimeta Marcelića.

Zvanice i maslinare pozdravio je predsjednik Društva maslinara Bara Ćazim Alković koji je pozvao crnogorske maslinare da odustanu od sakupljanja plodova sa zemlje i okrenu se savremenim metodama-ranoj berbi i proizvodnji vrhunskih ulja od naše sorte žutica. Alković je ukazao da je ovo samo uvertira najveće domaće fešte od maslina - starobarske Maslinijade u drugoj polovini novembra.

Na degustacionom stolu je bilo 12 uzoraka ulja proizvedenih ove jeseni iz Bara, Ulcinja, Podgorice i Zadra, a gosti su služeni poslasticama koje su za ovu priliku pripremili učenici kuvarskih odjeljenja barske Srednje ekonomsko ugostiteljske škole. I ove godine generalni pokrovitelj manifestacije bila je Fondacija Petrović Njegoš.

Galerija

Bonus video: