U Baru otvoren novi Pionirski park, Raičević: Cilj je da zapuštene oaze pokušamo da reanimiramo

"Park je obogaćen novi sadnicama drveća ali i bogatim parkovskim mobilijarom za igru djece, tartan pločama, stolovima za stoni tenis i raznim spravama za igru", kazali su iz Opštine Bar

7369 pregleda 14 komentar(a)
Sa otvaranja Pionirskog parka, Foto: Opština Bar
Sa otvaranja Pionirskog parka, Foto: Opština Bar

U Baru je danas otvoren novi Pionirski park, saopšteno je iz Opštine Bar.

"Ovo prepoznatljivo i popularno mjesto za odmor, rekreaciju i igru najmlađih sugrađana dobija od danas potpuno novo lice, a već je postalo još jedna od omiljenih destinacija u gradu za sve. Sa nedavno izgrađenim memorijalnim logor parkom, Pionirski park činiće jednu cjelinu uređenog i modernog prostora za odmor sugrađana", ističe se u saopštenju Opštine Bar.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević poručio je da od jedne zapuštene zelene oaze danas dobijamo jednu sasvim drugačiju definiciju i dimenziju ovog prostora koji je dominantno namijenjen za najmladje sugrađane kojima je omogućeno da uz parkovski mobilijar provedu vrijeme u prirodi u ovoj zelenoj oazi u samom centru grada.

"Ovo je samo jedan od projekata koje planiramo da realizujemo u narednom periodu, sa ciljem da uprvo te, do sada zapuštene, oaze pokušamo da reanimiramo, što je posebno značajno u ovom post-covid periodu", poručio je Raičević.

Iz Opštine Bar su kazali da je u uređenje Pionirskog parka uloženo preko 42.000 eura iz opštinskog Budžeta, te da su radovi završeni u predviđenom roku.

"Park je obogaćen novi sadnicama drveća ali i bogatim parkovskim mobilijarom za igru djece, tartan pločama, stolovima za stoni tenis i raznim spravama za igru. Danas se u parku okupio veliki broj djece čiji je prisustvo potvrdilo na najljepši način svrsishodnost i kvalitet vizije uređenja ovog prostora", zaključuje se u saopštenju Opštine Bar.

Bonus video: