SNP Glavni grad: Probijen rok za rekonstrukciju Hercegovačke, potrebe građana se zapostavljaju zbog partijskih interesa

Dodaju i da iako su Podgoričani tražili da se vozilima zabrani da saobraćaju za vrijeme gradnje kako bi se ubrzao proces okončanja radova, "za ove zahtjeve nije bilo sluha"

2137 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Rok za rekonstrukciju saobraćajnice od Ulice slobode do Ulice Marka Miljanova, u dužini od 265 metara je probijen prije desetak dana, saopšteno je iz Odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Glavnog grada Podgorica.

"Iako su se Podgoričani nadali da će još prije nekoliko mjeseci moći da prošetaju obnovljenom Hercegovačkom ulicom, zahvaljujući neodgovornosti gradskih vlasti to se nije desilo", kazali su oni.

Iz SNP-a su kazali da je rekonstrukcija ulice počela u julu prošle godine, a da je trebalo da bude završena krajem januara ove godine. "Potom je iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice saopšteno da je planirani rok za završetak radova 20. mart, što znači da je i ovaj rok probijen prije desetak dana".

Prema njihovim riječima, građani Podgorice koji žive u tom dijelu grada ili su poslom vezani za njega nezadovoljni su zbog probijanja rokova "jer već mjesecima ne mogu normalno da funkcionišu. Naročito su ugroženi oni koji imaju svoje biznise u centru, kao što su butici, frizerski saloni, lokali, itd".

Dodaju i da iako su Podgoričani tražili da se vozilima zabrani da saobraćaju za vrijeme gradnje kako bi se ubrzao proces okončanja radova, "za ove zahtjeve nije bilo sluha".

"Kako god bilo, očigledno je da će naši sugrađani još malo pričekati na otvaranje rekonstruisane Hercegovačke ulice, a gradonačelnik Ivan Vuković će, sasvim smo sigurni, to tempirati upravo uoči lokalnih izbora u Glavnom gradu. Još jednom se potrebe građana zapostavljaju zbog partijskih interesa DPS-a. Tako tipično za ovu družinu koja će, na sreću većinskog dijela Podgoričana, vrlo brzo otići u političku prošlost", saopšteno je iz SNP Glavnog grada.

Bonus video: