Biće posvećeni partneri regionalne škole za sajber bezbjednost

"Ukoliko nosioci projekta odluče da sjedište škole bude u Crnoj Gori, u nama će imati pouzdanog i posvećenog partnera", poručila je Banović

1939 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija biće posvećen i pouzdan partner u formiranju Regionalnog centra za razvoj vještina u oblasti sajber bezbjednosti.

To je poručeno na sastanku koje je to Ministarstvo, u saradnji sa Ambasadom Francuske u Crnoj Gori i partnerima iz Slovenije, organizovalo sa predstavnicima javnog i privatnog sektora u cilju formiranja Regionalnog centra.

Kako su saopštili iz tog Vladinog resora, državna sekretarka u Ministarstvu Marina Banović pozdravila je inicijativu osnivanja regionalne škole za sajber bezbjednost u Crnoj Gori.

"Ukoliko nosioci projekta odluče da sjedište škole bude u Crnoj Gori, u nama će imati pouzdanog i posvećenog partnera", poručila je Banović.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je poručeno da je neophodna sinergija svih zainteresovanih strana i identifikacija potreba potencijalnih partnera u edukaciji, kao i da će obrazovanje u oblasti sajber bezbjednosti doprinijeti će osnaživanju kadrovskih potencijala.

Bonus video: