Saobraćajnica gotova do kraja juna

Izgradnji nove komunalne infrastrukture za turistički rizort Luštica Bay teče po planu

5169 pregleda 1 komentar(a)
Radovi na kružnom toku, Foto: Siniša Luković
Radovi na kružnom toku, Foto: Siniša Luković

Realizacija trenutno najveće investicije lokalne uprave Tivta u izgradnji nove komunalne infrastrukture, MR 2 saobraćajnice za turistički rizort Luštica Bay u Krtolima, prema novom dinamičkom planu koji je dostavio izvođač, biće u potpunosti završena do kraja juna.

”Do 10. maja biće završena nova raskrnica, kružni tok koji spaja saobraćajnicu MR1 sa lokalnim putem za kompleks Plavi horizont, odnosno naselje Radovići, dok će izgradnja preostalog dijela MR2 saobraćajnice od kružnog toka na potezu prema Luštici, biti gotova 29. juna, na vrijeme pred špic glavne turističlke sezone”, kazao je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

On je naveo da gradnja kasni zbog problema u projektnoj dokumentaciji i neophodnosti izvođenja dodatnih i prvobitnim projektima nepredviđenih radova koji su iziskivali i nabavku novih materijala i građevinskih elemenata poput gabiona.

Put MR2 koji se gradi u Krtolima dugačak je 605 metara, i predstavlja nastavak već izgrađene saobraćajnice MR1 i njen produžetak ka kompleksu turističkog rizorta Luštica Bay u zalivu Trašte.

Radovi koje finansira Opština Tivat počeli su 21. juna prošle godine sa ugovorenim rokom za završetak posla od 300 dana. Radove izvodi “Civil engineer” doo iz Podgorice, a njihova vrijednost prije raspisivanja tendera za dodatne poslove koji je završen u januaru, iznosila je 1.149.524 eura. Dodatni radovi će ovu investiciju poskupiti za još oko 120 hiljada eura.

Bonus video: