Brđanin: Crna Gora da bude sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala

"Sastanak je bio prilika da se razmotre modaliteti saradnje u oblasti sajber bezbjednosti kao jednog od najvećih izazova modernog doba koji zahtijeva intenzivnu međunarodnu policijsku saradnju i kontinuiranu razmjenu informacija i znanja kako na regionalnom tako i međunarodnom planu"

3906 pregleda 1 komentar(a)
Timonije i Brđanin, Foto: Uprava policije
Timonije i Brđanin, Foto: Uprava policije

Uprava policije je spremna da pruži puni doprinos uspostavljanju Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost, kazao je direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

On je izrazio želju da sjedište tog centra bude u Crnoj Gori.

Direktor Uprave policije sastao sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori, Kristijanom Timonijeom i Sedrikom Gruseom, saradnikom na projektu reigonalnog uvezivanja u borbi protiv sajber kriminala.

"Sastanak je bio prilika da se razmotre modaliteti saradnje u oblasti sajber bezbjednosti kao jednog od najvećih izazova modernog doba koji zahtijeva intenzivnu međunarodnu policijsku saradnju i kontinuiranu razmjenu informacija i znanja kako na regionalnom tako i međunarodnom planu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Govoreći o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori, Brđanin je, dodaje se, podsjetio da je sajber kriminal jedan od prioriteta identifikovanih u Procjeni opasnosti od teškog i organizovanog kriminala u Crnoj Gori - SOCTA, te je stoga i fokus rada Uprave policije usmjeren na sve aspekte ovog bezbjednosnog fenomena.

"Sagovornici su se saglasili da su obije strane otvorene za dalje jačanje policijske saradnje u svim aspektima od obostranog interesa", navodi se u saopštenju.

Bonus video: