Personalizovana terapija prilagođena svakom pacijentu

Intravenska terapija hranjivim supstancama omogućava stopostotnu iskoristivost, i to u roku od samo nekoliko minuta

28858 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Konzilijum
Foto: Poliklinika Konzilijum

Personalizovana terapija podrazumijeva infuzije koje se individualno prilagođavaju svakom pacijentu, tako da u zavisnosti od samih tegoba, kliničkog nalaza i dopunske dijagnostike, u infuzije se mogu dodati i nesteroidni antiinflamatorni analgetici, opioidni analgetici, kortikosteroidi, bronhodilatatori, antibiotici, diuretici, antihistaminici, antifungicidi i dr.

U slučaju smanjenog unosa tečnosti, vitamina i minerala, slabije ishrane usled bolesti, starosti, dehidriranosti ili iscrpljenosti, kao i u slučaju povećanih potreba (preveliki psihofizički napor, hronični umor, stres, povećana pospanost, učenje za ispite, konzumiranje većih količina alkoholnih pića ili cigareta, bavljenje sportom ili drugim fizičkim naporom, oporavak posle operacija ili težih bolesti, kao i težih terapijskih procedura, kao što je hemioterapija) dnevne potrebe za određenim vitaminima mogu biti drastično povećane.

Poučeni iskustvima i znanjima svjetskih bolnica, zlatni standard da je oporavak znatno brži, skraćuje se period trajanja bolesti, znatno je brže djelovanje primijenjene terapije koja se daje venski.

Vitaminske infuzije, kada se udruže sa propisanim ljekovima (antibiotici, analgetici, antipiretici itd.) apsolutno daju bolji efekat nego sama primjena terapije (antibiotske) per os (na usta) ili samo primenjena antibiotska terapija i.v.(infuziono).

Za razliku od oralnih suplemenata, kod kojih tijelo apsorbuje tek 20% vitamina i minerala, intravenska terapija hranjivim supstancama omogućava stopostotnu iskoristivost, i to u roku od samo nekoliko minuta.

konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Infuziona terapija suplementima u primjenu je ušla šezdesetih godina prošlog vijeka, a predstavlja moćnu kombinaciju vitamina, minerala i aminokisjelina. U roku od 30 minuta, ova terapija eliminisaće tragove umora i pada energije i povratiti izgubljen balans u tijelu. Preporučuje se kao potpora organizmu u slučajevima pada imuniteta i energije, rehidratacije organizma te manjka koncentracije i fokusa.

Osim toga doprinosi poboljšanju kognitivnih i fizičkih sposobnosti, korisna je u slučaju detoksikacije jetre, ublažava simptome alergija i infekcija gornjeg respiratornog sistema, a primjenjuje se i kao anti-age tretman jer uljepšava ten.

Za sve dodatne informacije i zakazivanje pozovite: 020/650-660; 067/650-670

Poliklinika Konzilijum, Skadarska br 2