Đukanović mjesečno primao 2.186 eura, nije dao saglasnost za uvid u račune

Lider DPS je suvlasnik firme "Global Montenegro" i červtine "Univerzitatsa" - osnivača Univerziteta Donja Gorica

31018 pregleda 624 reakcija 80 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je najveći dio prošle godine nepunih 2.186 eura, navodi se u redovnom godišnjem imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji.

On je ujedno i predsjednik Senata Prijestonice, Savjeta za odbranu i bezbjednost i Koordinacionog odbora za prenos posmrtnih ostataka potomaka dinastije Petrović-Njegoš. Bio je i predsjednik Savjeta za održivi razvoj, klimatske promjene. Za ove angažmane nije bio plaćen.

Predsjednik je prijavio da je njegova supruga Lidija Đukanović veći dio prošle godine primala nepunih 910 eura. Ona je od ranije vlasnica "audija a3" iz 2006. godine, a zajedno sa suprugom je i vlasnica vaučera.

Kada je u pitanju nepokretna imovina, Đukanović je od ranije vlasnik stana od 187 metara kvadratnih, a nakon ostavinskog postupka razmjenom ili nasljedstvom ili kupovinom u cilju kompletiranja parcele stekao je i stambene prostore od 47 i 170 kvadrata, nestambene prostore od 42, 70 i 168, garaže od 81, i preko 100.000 metara kvadratnih zemljišta.

Supruga je, prema kartonu, vlasnica porodične stambene zgrade od 121 kvadrat i 12 kvadrata pomoćne zgrade, 500 kvadrata dvorišta i preko 2.500 kvadrata zemljišta.

Lider DPS je suvlasnik firme "Global Montenegro" i červtine "Univerzitatsa" - osnivača Univerziteta Donja Gorica. U njegovom imovinskom kartonu se navodi i da je na "Univerzitats" upisano desetine hiljada metara kvadratnih zemljišta, zgrada i garaži u Donjoj Gorici. Zemljište koje je bilo upisano na "Global Montenegro" više se ne pominje u kartonu.

Đukanović nije dao saglasnost za uvid u račune.

Bonus video: