Školi na Draču treba popravka krova

Uprava podgoričke Osnovne škole “21. maj” objavila tender vrijedan 16.528 eura

3277 pregleda 3 komentar(a)
Osnovna škola “21. maj” na Draču, Foto: Luka Zekovic
Osnovna škola “21. maj” na Draču, Foto: Luka Zekovic

Na Osnovnoj školi “21. maj” na Draču u Podgorici potrebna je sanacija krova, za šta će biti potrebno 16.528 eura.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, predviđeni su pripremni radovi na kosim krovovima - uklanjanje sitnog šuta, ostataka lima i smeća, kao i privremeno uklanjanje postojećih nosača satelitskih i drugih antena i slično.

”Sav uklonjeni šut privremeno odložiti u dvorištu škole, na poziciji koju definiše korisnik radi kasnijeg utovara u pogodno transportno sredstvo i odvoženja na deponiju, što se posebno obračunava. Pozicija uključuje nabavku, montažu i demontažu potrebne skele. Predviđeno je uklanjanje postojećeg krovnog pokrivača. Krovni pokrivač je čelični pocinčani plastificirani. Krovni pokrivač se uklanja u cjelosti, vodeći računa da ne dođe do oštećenja horizontalnih oluka - opšava korita koji se zadržavaju, okolnih površina - atika, daščane oplate i drvenih bindera”, dodaje se u dokumentaciji.

Sav uklonjeni šut, kako je pojašnjeno, privremeno treba odložiti u dvorištu škole, na poziciji koju definiše korisnik radi kasnijeg utovara u pogodno transportno sredstvo i odvoženja na deponiju, što se posebno obračunava.

”Prilikom uklanjanja lima voditi računa da se pažljivo odvoje postojeće veze sa gromobranskim priključcima - usponskim vodovima radi kasnijeg povezivanja na planirani krovni pokrivač”.

Rok za izvođenje radova je 30 radnih dana od uvođenja izvođača u posao, a garantni rok za kvalitet izvedenih radova, kako je istaknuto, je minimum 24 mjeseca.

Bonus video: