Hitna pomoć se vraća u Golubovce

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić kaže da je dobio uvjeravanja da će punkt biti u funkciji

10008 pregleda 81 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Punkt Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) u Golubovcima, koji ne radi više od sedam dana, trebalo bi da opet profunkcioniše tokom ove sedmice.

To je “Vijestima” saopštio direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić, navodeći da je dobio uvjeravanje od čelnika ZHMP da će taj punkt ponovo biti u funkciji.

”Građani sa toga područja su opravdano nezadovoljni i shvatam ih. Naravno da treba da ima i funkcioniše taj punkt. Prestao je privremeno sa radom zbog objektivnih okolnosti. Taj problem će biti riješen, rečeno mi je da bi trebalo da sredinom sedmice se to dogodi, odnosno da ponovo ekipa hitne medicinske pomoći bude u Golubovcima”, kazao je Jokić.

Iz ZHMP ranije je saopšteno da je punkt u Golubovcima, koji funkcioniše u okviru jedinice za HMP Podgorica, privremeno van procesa rada zbog trenutnog nedostatka ljekara.

”Medicinski timovi Zavoda za HMP u Tuzima će u skladu sa organizacionom strukturom i kadrovskim potencijalom uredno pružati medicinske usluge građanima gradske opštine Golubovci u svakom trenutku, dok se ne stvore uslovi za ponovno stavljanje u funkciju punkta Zavoda za HMP u Golubovcima”, naveli su u saopštenju.

Zbog zatvaranja punkta mještani Golubovaca su se više puta žalili “Vijestima” prethodnih dana, a juče su najavili da će se i okupiti popodne ispred zgrade u kojoj je ZHMP i Dom zdravlja.

Jokić je kazao da u Golubovcima normalno funkcioniše Dom zdravlja i da nisu tačne tvrdnje pojedinih mještana da to nije tako i da tamo nema nikoga.

Jedan od mještana “Vijestima” je ispričao da, od kada je prestao da funkcioniše punkt HMP, ne radi ni Dom zdravlja.

Međutim, Jokić je to kategorično demantovao i istakao da što se toga tiče građani sa tog područja imaju kvalitetnu medicinsku uslugu, koja će, kako je obećao, biti i unaprijeđena.

Bonus video: