Rađenović: Kapije na Kraljičinoj nema ni u ugovoru Sekulića

"Jasno i nedvosmisleno se da zaključiti da kapija postoji kao evidencija stanja zatečenog na terenu u trenutku izrade građevinske dozvole, ali ne u građevinskoj dozvoli koja je izdata od tadašnjeg Ministarstva održivog razvoja i urbanizma"

7877 pregleda 5 komentar(a)
Rađenović, Foto: URA
Rađenović, Foto: URA

Predsjednik Odbora direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Blažo Rađenović poručio je da se još jednom ispostavilo da Morsko dobro vodi politiku zasnovanu na činjenicama i zakonu.

“Iz građevinske dozvole za SPA centar Kraljičina plaža jasno se vidi da kapija nije predviđena i samim tim sve vrijeme nas investitor odnosno zakupac obmanjuje da im je dozvoljeno postavljanje kapije. Jasno i nedvosmisleno se da zaključiti da kapija postoji kao evidencija stanja zatečenog na terenu u trenutku izrade građevinske dozvole, ali ne u građevinskoj dozvoli koja je izdata od tadašnjeg Ministarstva održivog razvoja i urbanizma Broj: 0503-1171/5, veza 05-1384/2 od 27.04.2012.godine koju potpisuje tadašnji ministar Predrag Sekulić”, naglasio je Rađenović.

ugovor morsko dobro blažo rađenović
foto: Privatna arhiva

Rađenović je kazao da želi da pošalje jasnu poruku javnosti da su Budva i Crna Gora široko otvorene i partnerski nastrojene za svakog dobronamjernog postojećeg i potencijalnog investitora.

ugovor blažo rađenović
foto: Privatna arhiva

"Ali isto tako i nedvosmisleno ćemo slijediti zakon i poštovati prava građanki i građana Crne Gore”, kazao je Rađenović.

On još jednom “dobronamjerno apelovao na firmu "Adritic properties" doo kao zakupca hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičinu plažu da u najkraćem mogućem roku organizuje, pripremi, očisti i otvori hotele i kupališta za ovu turističku sezonu, što im je ujedno i ugovorna obaveza, a što je i zajednički interes građana Svetog Stefana, Budve i Crne Gore”.

“Sve suprotno tome išlo bi se u grubo kršenje ugovora što bi rezultiralo nekim novim partnerima i aražmanima za najelitnije ljetovalište u Crnoj Gori”, zaključio je Rađenović.

Bonus video: