Multisensory dining koncept vikend u Blue Kotor Bay Premium Spa Resort-u

Cio fine dining experience je naravno bio podvučen vatrenom i senzualnom koreografijom flamenco umjetnika grupe Flamenco Puro, gitariste Francisco Zambrana Torres, poznatijeg kao Paco de Amparo, kao i našeg muzičkog kolektiva Kino Kultura.

14139 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BKB 20220408 event
Foto: BKB 20220408 event

Blue Kotor Bay Premium Spa Resort je ovog vikenda bio domaćin jedinstvenom nizu događaja pod temom Španska ekstravaganca.

Ambasador španskog Jamon Iberico, nosilac titule Cortador de Jamon, Florencio Sanchidrian je predvodio vikend sa svojim performansom prezentacije iberijske šunke. Gosti su uživali u ovom gastronomskom spektaklu i čašćavali svoja nepca ovim draguljem koji se topi u ustima, upotpunjenim sa cvjetovima vrhunskih sireva Santiaga Mohedano-a, poznatijeg kao vrtlar sireva. Ovi ukusi su upareni sa najboljim vinima vinske kuce Matarredonda, čiji direktor Juan Angel Juarez je ovom prilikom odabrao najbolje godine njegovih nagrađivanih crvenih vina, od Libranza 28 do Juan Joro, vina od stoprocentnog Tinta de Toro grožđa koje raste u Matarredonda vinogradima.

Blue Kotor Bay
foto: BKB Flores de Queso

Poseban plezir je bio probati nevjerovatne kreacije šefa Carlosa Albe, pobjednika sedmog serijala MasterChef takmičenja u Španiji. Šef Carlos je uživao u dijeljenju svog znanja sa kulinarskim timom Blue Kotor Bay, ali i u kreiranju nevjerovatnih jela koristeći svoje omiljene sastojke, kao i sastojke sa našeg podneblja, spajajući time Španiju i Crnu Goru u eksploziji tekstura, mirisa i ukusa propraćenih inovativnom prezentacijom.

Cio fine dining experience je naravno bio podvučen vatrenom i senzualnom koreografijom flamenco umjetnika grupe Flamenco Puro, gitariste Francisco Zambrana Torres, poznatijeg kao Paco de Amparo, kao i našeg muzičkog kolektiva Kino Kultura. Ovaj do sada u Crnoj Gori neviđen multisensory dining koncept vikend je Blue Kotor Bay timu potvrdio da, uz to što predvodi u inovativnim dešavanjima i ugođajima za svoje goste, postoji prostor i želja javnosti za jedinstvenim iskustvom u kojem se stimulišu sva čula i omogućuje da se putem nepca probude asocijacije, sjećanja, ideje i emocije kroz paritet najbolje stvaranog ambijenta.

Blue Kotor Bay Premium Spa Resort generalne informacije

Blue Kotor Bay Premium Spa Resort je otvoren 2020. godine, posvećen je odraslima i fokusiran na dobrostanje i jedinstveni ugođaj za sve svoje goste, počevši od spa i wellness ponude, privrženosti nasljeđu mikrolokacije, te fuzijom lokalne sa internacionalnim kuhinjama. Uspjeh hotela je cilj rukovodstva i tima da neprekidno radi na promociji Crne Gore kao unikatne turističke destinacije, pozicioniranje Bokokotorskog zaliva na turstičkoj mapi Evrope, i neprestani razvoj i ulaganje u ponudu samog rizorta. Za više informacija posjetite www.bluekotorbay.com