Jovanović podnio ostavku na funkciju državnog tužioca

Jovanović je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje ga sumnjiči da je počinio krivično djelo - zloupotreba službenog položaja

37150 pregleda 100 reakcija 11 komentar(a)
Sa privođenja Jovanovića u SDT, Foto: Boris Pejović
Sa privođenja Jovanovića u SDT, Foto: Boris Pejović

Srđa Jovanović koji je juče uhapšen zbog sumnje da je manipulisao dokazima u predmetu koji je dužio, kako bi, navodno, pomogao dvojici Tivćana da krivično ne odgovaraju za nasilničko ponašanje nad državljaninom Turske, podnio je ostavku Tužilačkom savjetu na funkciju državnog tužioca, potvrđeno je "Vijestima" iz Tužilačkog savjeta.

Jovanović je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje ga sumnjiči da je počinio krivično djelo - zloupotreba službenog položaja.

Lisice na ruke stavili su mu inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja, koji su Jovanovića juče nešto poslije 15 sati doveli na saslušanje u instituciju kojom rukovodi Vladimir Novović.

Specijalni tužilac Miloš Šoškić nakon saslušanja odredio mu je zadržavanje do 72 sata, zvanično je saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) i SDT.

U istom tekstu objašnjeno je da je po nalogu v.d. vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović, istovremeno formirana komisija čije je zaduženje da prekontroliše sve predmete kojima je bio zadužen uhapšeni državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru.

Bonus video: