Krivokapić: Uskrs uči, obavezuje i podsjeća da poštujemo jedni druge

Predsjednik Vlade Crne Gore uputio je čestitku vjernicima, nadbiskupu barskom monsinjoru Roku Đonlešaju i biskupu kotorskom, monsinjoru Ivanu Štironji,

5433 pregleda 7 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je Uskrs nadbiskupu barskom, monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom, monsinjoru Ivanu Štironji, kao i svim vjernicima koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

Krivokapić je kazao da najveći hrišćanski praznik sve ljude poziva na praštanje, pomirenje, razumijevanje i zajedništvo.

"Svakom vremenu, pa i našem, potrebne su riječi utjehe i ljubavi koje sa sobom nose ovi praznični dani kada svaki čovjek ponaosob treba da se sjeti ličnih uspjeha i uzleta, poraza i pogrešnih odluka, ali i da osjeti radost novih, nastupajućih dana u kojima nam se pruža šansa da ispravimo svoje greške, da se osnažimo i nesebičnim postupanjem i zadobijenim povjerenjem obogatimo svoju najbližu zajednicu i Crnu Goru", rekao je Krivokapić.

On je naveo i da Uskrs uči, obavezuje i podsjeća da poštujemo jedni druge, da sa iskrenom empatijom sagledavamo sva zbivanja u bližem i daljem okruženju i sa pažnjom dočekamo sve koji u Crnoj Gori nalaze svoj spas i toplo skrovište.

"Još jednom, svima koji slave Hristovu pobjedu života, vjere, nade i ljubavi, želim da u zdravlju, miru i blagostanju provedu ove blage dane sa najdražima", stoji u čestitki premijera Krivokapića.

Bonus video: