CGO: Navode o načinu ophođenja Raonića prema zaposlenima treba pomno ispitati

"Naročitu pažnju zavrjeđuje procjena rada i uticaja Raonića i njemu bliskih urednika na vrlo sporan način izvještavanja RTCG o agresiji Rusije na Ukrajinu"

1746 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Centar za građansko obrazovanje
Foto: Centar za građansko obrazovanje

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je Savjet RTCG da se hitno izjasni o odluci generalnog direktora Borisa Raonića da smijeni Vladana Mićunovića sa pozicije urednika redakcije TVCG za spoljnu politiku, objavila je na Tviteru ova NVO.

"Kredibilitet RTCG se ne gradi degradiranjem njegovih najkredibilnijih pojedinaca", smatraju CGO.

Bivši urednik redakcije za spoljnu politiku TV Crne Gore Vladan Mićunović tvrdi da ga je generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić mjesecima maltretirao i proganjao bez ikakvog povoda, a na kraju i smijenio.

CGO dodaje da je Vladan Mićunović čovjek ozbiljne novinarske karijere, znanja i integriteta.

"Stoga, njegove navode o načinu ophođenja Raonića prema zaposlenima, a posebno prema onima koji se u svim turbulencijama u RTCG nijesu profesionalno i lično uprljali, treba pomno ispitati", ističe CGO.

Kako navode "naročitu pažnju zavrjeđuje procjena rada i uticaja Raonića i njemu bliskih urednika na vrlo sporan način izvještavanja RTCG o agresiji Rusije na Ukrajinu, a što je jedan od podsjetnika da se RTCG nastavlja udaljavati od vrijednosti istinskog javnog servisa".

Bonus video: