Glavni grad subvencionirao kupovinu 144 bicikala i 79 trotineta

"Tokom posljednje tri godine zahvaljujući programu subvencioniranje Glavnog grada, 1.391 stanovnik je ostvario pravo na kupovinu dvotačkaša pod povoljnim uslovima", kazao Vuković

3850 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Podgorica.me
Foto: Podgorica.me

Glavni grad realizovao je šesti javni poziv za subvencioniranje kupovine bicikala, električnih bicikala i trotineta kroz projekat Podgorica na dva točka.

Nakon zajedničke vožnje, dobitnici su potpisali ugovore, a za ovaj ciklus dodjele subvencija Glavni grad izdvojio je 30.000 eura, te subvencionirao kupovinu 144 bicikala, odnosno 79 trotineta.

Podgorica na dva točka
foto: Podgorica.me

"Tokom posljednje tri godine u Podgorici se dogodila istinska biciklistička revolucija zahvaljujući programu subvencioniranje Glavnog grada koji smo nazvali "Podgorica na dva točka", 1.391 stanovnik Podgorice je ostvario pravo na kupovinu dvotačkaša pod povoljnim uslovima, tako da su naše ulice danas ispunjene onima koji se na taj način uz rekreaciju u sve većem broju odlaze na posao i dovršavaju svakodnevno obaveze", kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Podgorica na dva točka
foto: Podgorica.me

On je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, istakao da je jedan od strateških ciljeva gradske uprave da motiviše građane da ostave svoje automobile i okrenu se zdravim stilovima života, te da iskoriste dane poput ovog za uživanje u vožnji.

Podgorica na dva točka
foto: Podgorica.me

Dodaje se da su brojni građani i nevladine organizacije podržali današnju vožnju, te istakli "da projekat "Podgorica na dva točka" značajno doprinosi kreiranju boljeg i humanijeg ambijenta za život u glavnom gradu".

"U ove namjene smo utrošili 150.000 eura, smatram da je ovo fantastično potrošen novac kada je Glavni grad u pitanju. Danas uživamo u vožnji, a večeras navijamo za našu Budućnost", zaključio je Vuković.

Bonus video: