"Herceg Fest": Proglašeni pobjednici konkursa "Grad i ja"

“Herceg fest” je, uz podršku Opštine Herceg Novi, za najbolje obezbijedio vrijedne nagrade, a nagrađeni su i mentori učenika koji su osvojili prve nagrade
103 pregleda 1 komentar(a)
Herceg Fest (novine), Foto: HERCEG FEST
Herceg Fest (novine), Foto: HERCEG FEST
Ažurirano: 18.10.2017. 11:02h

Učenica hercegnovske OŠ “Orjenski bataljon” Iva Mandić osvojila je prvo mjesto sa likovnim radom na konkursu “Grad i ja” koji je povodom Dana grada organizovao “Herceg Fest”.

Odlukom tročlanog žirija, najbolji likovni rad u konkurenciji srednjoškolaca imala je Jevgenija Hese, učenica škole “Ivan Goran Kovačić”.

Na konkurs je stiglo 140 likovnih radova i fotografija. Tema konkursa bila je „Svjetlo i tama“, a zadatak “lično sagledavanje grada i vremena u kome žive”.

Žiri, u sastavu istoričarka i i teoretičarka umjetnosti Kristina Milatović, dizajner vizuelnih komunikacija Marko Mujičić i fotograf Miloš Samardžić ocijenio je da su u kategoriji likovni rad najbolji bili Mandićeva, Vasilisa Rašović iz OŠ “Dašo Pavičić” i Polina Malina iz OŠ “Ilija Kišić”.

U kategoriji fotografija, osnovcima nijesu dodijeljene nagrade.

Prema mišljenju žirija u kategoriji likovni rad, među srednjoškolcima najbolja je bila Hese, druga nagrada pripala je Adrijani Lepetić, a treća Ani Vujović.

U kategoriji fotografija, prvo mjesto osvojila je Elena Simović, drugo Aleksandra Ćuković, a treće Nina Dojčinović.

Sve nagrađene su učenice škole “Ivan Goran Kovačić”.

“Herceg fest” je, uz podršku Opštine Herceg Novi, za najbolje obezbijedio vrijedne nagrade, a nagrađeni su i mentori učenika koji su osvojili prve nagrade.

“Svi izloženi, kao i nagrađeni radovi, poslužili su nam kao adekvatan reper za neizlaganje ostalih. Jednoglasno smo se usaglasili da bismo izlaganjem svih radova izgubili poentu i ne bismo dali dovoljno prostora radovima koji to zaista zaslužuju.

Nadamo se da će sljedeće godine mentori više pažnje posvetiti temi, kao i ostalim kriterijumima konkursa jer je potraga za talentom ozbiljan posao, a nažalost i među neizloženim radovima ima talentovane djece”, saopštieno je iz žirija.

Bonus video: