Krivokapić: Tvorimo dobra djela u istini, kako bismo osjetili harmoniju i ljepotu života

"Neka vaskrsne i Crna Gora, u njenim najsvjetlijim vrijednostima", kazao je premijer

7864 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Premijer Zdravko Krivokapić uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa svim pravoslavnim vjernicima, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih eparhija SPC u Crnoj Gori.

"Hristos voskrese! Vaistinu voskrese! Već dvije hiljade godina se pozdravljamo ovim riječima koje svjedoči Praznik nad praznicima, radost nad radostima, dokaz pobjede života nad smrću. Svi zajedno, i oni koji slave, i oni koji razumiju ove blage dane, treba da se raduju jedni drugima. Zato se radujmo, posebno djeci i starima. Djeci - da bi se usavršavali u vrlinama i da bi razvijali i nagrađivali njihove talente", navodi se u čestitki.

Krivokapić je kazao da se treba radovati uzajamnom poštovanju, novom danu i novim pobjedama, ličnim i kolektivnim.

"Radujmo se jer brinemo jedni za druge. Jer živimo u miru. U toj radosti i svjetlosti koja izlazi iz Hristovog groba treba da iskažemo i ljubav. Ljubav jednih prema drugima, velikodušnost i praštanje. Da tvorimo dobra djela u istini, kako bismo osjetili harmoniju i ljepotu – nama podarenog života. U tom duhu, svim pravoslavnim vjernicima, visokopreosvećenоm mitropolitu, preosvećenim episkopima, sveštenstvu i monaštvu, naše Svete crkve i drevne Mitropolije, i ostalih eparhija u Crnoj Gori, čestitam nastupajući, najveći hrišćanski praznik – Hristovog vaskrsenja. Neka vaskrsne i Crna Gora, u njenim najsvjetlijim vrijednostima. Hristos voskrese", zaključuje Krivokapić.

Bonus video: