Deletić: Kamenovanje autobusa na Cetinju nije junaštvo nego najcrnji kukavičluk

"Niti su mjera „građanskog“ prijetnje pucanjem u djecu. Svaki časni Cetinjanin, Cetinjanka i građanin Crne Gore, ovakvih ekstremnih pojedinaca i gestova se stidi", istakla je Deletić

6250 pregleda 25 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Članica Prave Crne Gore Aleksandra Deletić kazala je povodom juče prijavljenog kamenovanja autobusa koji je prevozio turiste danas na Cetinju da to "nije junaštvo nego najcrnji kukavičluk, niti su mjera „građanskog“ prijetnje pucanjem u djecu".

U ime partije je pozvala na hitno procesuiranje od strane nadležnih.

"Sjeme mržnje i razdora koje je posijao Milo Đukanović dobro rađa, nažalost najbolje na Cetinju, gradu koji bi, svojom istorijom, tradicijom i kulturom, morao biti mjesto okupljanja svih građana naše zemlje. Izgleda da je Đukanović, u želji da prikrije šta je bilo i šta stvarno jeste, i samo sa jednim ciljem, a to je njegov opstanak na vlasti, toliko duboko instruirao mržnju i podjele u ovom gradu, pa onim najekstremnijima među njegovim sledbenicima, smeta čak i dječiji glas dok iskreno pjeva o sebi i svom narodu", navodi se u saopštenju.

Narodu koji kao i svi ostali narodi koji žive na ovom prostoru, dodaje ona, predstavlja ravnpopravan narod Crne Gore, onako kako to kaže Ustav naše zemlje.

"To što rade sledbenici Đukanovića nije crnogorstvo već najveća sramota Crne Gore ogrezla u kriminalu, primitivizmu, bijesu, mržnji i podjelama. Kamenovanje autobusa sa djecom nije junaštvo nego najcrnji kukavičluk, niti su mjera „građanskog“ prijetnje pucanjem u djecu. Svaki časni Cetinjanin, Cetinjanka i građanin Crne Gore, ovakvih ekstremnih pojedinaca i gestova se stidi", istakla je Deletić.

U svom saopštenju ističe da je za svaku osudu nazivati djecu "koja pjevaju o slobodi ispred manastira sektom, kamenovati autobus i izjavljivati da bi u djecu pucali, kontinuirano vrijeđati sveštenstvo".

"Akterima događaja i njihovim nalogodavcima, poručujemo: nemojte se zaklanjati iza demokratije, civilizacijskih vrijednosti i građanskog plašta pred licem Crne Gore, jer je Crna Gora dostojanstvena i ponosna, a ne primitivna i ništavna poput vaših postupaka", zaključuje se u njenom saopštenju.

Bonus video: