Martinović: Najoštrije osuđujemo kamenovanje autobusa, ovo čemu smo svjedočili nisu vrijednosti Crne Gore

"Zbog svega navedenog, pitamo Abazovića i Jokovića kao izvršitelje ustavnog puča i pokušaja vraćanja na vlast onih koji su ovaj ambijent u Crnoj Gori kreirali, je li ih sramota podršci “politici” kamenovanja djece i izazivanja atmosfere mržnje, straha i nesigurnosti?! Je li ih sramota, jer se eksponenti te devijantne politike zahvaljujući njima dvojici vraćaju da “mire” i “demokratizuju” Crnu Goru"

10257 pregleda 43 komentar(a)
Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora
Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora

Potpredsjednik i poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Vladimir Martinović saopštio je da Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje kamenovanje autobusa u kojem su se nalazila djeca iz Nikšića.

Martinović u saopštenju poziva nadležne organe da u skladu sa zakonima što prije procesuiraju pojedince koji su juče na Cetinju izvršili vandalski čin.

"Normalnom i dobronamjernom čovjeku je nepojmljivo da se ovakve situacije dešavaju u Crnoj Gori, državi koja pretenduje da bude prva naredna članica Evropske unije, demokratska i slobodna zemlja, koja se ponosi multivjerskim i multinacionalnim skladom. U državi čiji je najvredniji resurs kroz cijelu njenu istoriju bio ljudski život, i gdje se za čast davala i glava. Ovo čemu smo svjedočili nisu vrijednosti Crne Gore, već sve suprotno od toga", poručio je Martinović u saopštenju.

On dodaje da počinioci "niti su Crnogorci, niti predstavnici bilo koje nacije, niti predstavljaju slavnu Prijestonicu Cetinje, jer ovo nije djelo kojim bi se ijedan Crnogorac niti Cetinjanin ikada u istoriji mogao podičiti."

Poručuje da su ovakva "nečasna i nasilna postupanja imanentna isključivo vojnicima djelova bivše vlasti, koji podizanjem međunacionalnih i međuljudskih tenzija već duže vremena pokušavaju destabilizovati crnogorsko društvo."

"Zbog svega navedenog, pitamo Abazovića i Jokovića kao izvršitelje ustavnog puča i pokušaja vraćanja na vlast onih koji su ovaj ambijent u Crnoj Gori kreirali, je li ih sramota podršci “politici” kamenovanja djece i izazivanja atmosfere mržnje, straha i nesigurnosti?! Je li ih sramota, jer se eksponenti te devijantne politike zahvaljujući njima dvojici vraćaju da “mire” i “demokratizuju” Crnu Goru", upitao je Martinović.

Bonus video: