Ministarstvo zdravlja: Ocjene građana uzročnik nervoze DPS-a

Samo u realnosti DPS-a liste čekanja mogu da budu duže kad se radi nego kad se, "što ste i jedino znali da 'učinite' tokom pandemije" - ne izvršava ništa od redovnih obaveza, kazali su iz ministarstva

2605 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo zdravlja reagovalo je na jučerašnje saopšenje Demokratske partije socijalista (DPS), iz koje su ocijenili da je novi sistem elektronskog zakazivanja pregleda doživio potpuni debakl, stvarajući najduže liste čekanja u istoriji crnogorskog zdravstva.

Kazali su da , s obzirom na "uporne medijske i političke navode" o listama čekanja u crnogorskom zdravstvenom sistemu, imaju samo tri pitanja, "makar za DPS".

"Ko je svim građanima Crne Gore tokom 2020. godine, a koji nijesu bili COVID ili hitni slučajevi, zabranio ulazak u Klinički centar Crne Gore i ko je potpisivao odluke o zabrani liječenja svim građanima Crne Gore? Ko će, među vama, da odgovara zbog toga? Ko je i kada odlučio da prekine praksu zabrane i obustave redovnog rada KCCG i ko je, i u kom roku, morao da nadoknadi Vaš nerad i da ispravi Vaš nemar", naveli su iz Ministarstva zdravlja.

Samo u realnosti DPS-a, kako dodaju, liste čekanja mogu da budu duže kad se radi nego kad se, "što ste i jedino znali da 'učinite' tokom pandemije" - ne izvršava ništa od redovnih obaveza.

"Ipak, dok između sebe budete vijećali o odgovorima, podsjetićemo Vas na glavni uzročnik vaše nervoze, jer građani Crne Gore znaju odgovor na ova pitanja. Vaš nerad osjetili su na svojoj koži. I to čak i prije pandemije, i smjestili su Vas gdje zaslužujete: na dno tabele po ocjenama rada. Podsjećamo, u istraživanju iz 2019. godine, Ministarstvo zdravlja nalazilo se na samom dnu tabele: zauzimalo je neugledno šesnaesto mjesto od mogućih osamnaest pozicija. S druge strane, Ministarstvo zdravlja Crne Gore, pod rukovodstvom dr Jelene Borovinić Bojović, u najtežem zdravstvenom periodu s obzirom na pandemiju COVID-19, dospjelo je na čeonu prvu poziciju. Posljednje istraživanje javnog mnjenja u kom su građani ocjenjivali rad svih resora, a u kom je Ministarstvo zdravlja dobilo najbolje ocjene, najslikovitiji je i jedini mogući odgovor na sve Vaše prozivke", navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva su kazali da relevantne međunarodne institucije smatraju isto što i građani u Crnoj Gori.

"Npr. crnogorski zdravstveni radnici ranije su dobili od Svjetske zdravstvene organizacije specijalnu nagradu za doprinos očuvanju zdravlja i života građana tokom pandemije koronavirusa. Imajući sve ove činjenice u vidu, ne morate se zamarati istragom odgovora na naša tri pitanja. Ona su samo retorička", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: