najava gradonačelnika

Omladinski centar uskoro u centru Podgorice

"Mladi moraju da se aktivno uključe u procese donošenja odluka jer, na kraju krajeva, budućnost Podgorice pripada njima", kazao je Vuković

1965 pregleda 3 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je da će jedan od poslovnih prostora u vlasništvu Glavnog grada, u Hercegovačkoj ulici, u narednih par mjeseci biti adaptiran u Omladinski centar.

Vuković je razgovarao sa mladim sugrađanima koji su u okviru događaja „Omladinsko veče“, pokazali interesovanje za pravce budućeg razvoja Podgorice i za pitanja koja se tiču njihovog položaja u društvu. U organizaciji Glavnog grada i NVO Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore, sinoć je, pored razgovora sa gradonačelnikom, upriličen i koncert na platou kod gradske biblioteke.

Gradonačelnik je, kako je saopšteno, iskazao zadovoljstvo zbog susreta sa velikim brojem srednjoškolaca i studenata i diskusije na temu njihovog položaja u Podgorici. „Bio sam vrlo prijatno iznenađen i stepenom interesovanja, idejama i sugestijama koje smo dobili. Poslao sam poruku da mladi moraju da se aktivno uključe u procese donošenja odluka jer, na kraju krajeva, budućnost Podgorice pripada njima“, kazao je Vuković.

Rekao je da će Omladinski centar biti novo mjesto okupljanja njihovih vršnjaka, mjesto dobrog druženja, kao i mjesto za organizaciju različitih predavanja, radionica i mjesto sa dobrom energijom.

David Vukićević ispred Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore kazao je da je zadovoljan zbog uspostavljanja saradnje sa institucijama koje imaju senzibilitet za potrebe mladih, dodaju iz Glavnog grada.

“Mladi su pokazali veliko interesovanje i postavili veliki broj pitanja, što nas je itekako obradovalo i pokazalo da je Mreža za omladinski aktivizam zaista relevantna omladinska organizacija za mlade u Podgorici, ali i na nacionalnom nivou”, kazao je Vukićević.

Dodao je da je najava gradonačelnika o otvaranju Omladinskog centra veoma važna za sve mlade ljude u Podgorici, što ih kao omladinsku organizaciju posebno raduje.

"Mlade Podgoričanke i Podgoričani su uživali i u koncertu Jovana Aleksića i Teodore Stijepović, a druženje i razgovor sa gradonačelnikom prepoznali kao sjajan način da se čuje glas mladih ljudi i njihove smjernice za razvoj omladinske politike i unapređenje položaja mladih u društvu", zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.