Borovinić Bojović: Ponos zbog rezultata, građani potvrdili da cijene naš rad

"Raduje što Crna Gora postaje svjesna da funkcije dođu i prođu", kazala je dojučerašnja ministarka zdravlja

10198 pregleda 43 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Luka Zeković
Borovinić Bojović, Foto: Luka Zeković

Dojučerašnja ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović uputila je zahvalnost svim saradnicima na požrtvovanom radu, rekavši da je ponosna na ostvarene rezultate u redovnom radu zdravstvenog sistema tokom njenog mandata.

Raduje, kako je kazala, što Crna Gora postaje svjesna da funkcije dođu i prođu.

"Kao što sam, od rođenja dvoje djece, Pavla i Filipa, bdila nad njima i vodila računa o njihovom zdravlju, tako sam postupala i sa svojim pacijentima od prvog dana kada sam obukla bijeli mantil, a onda isto tako nastavila da radim za dobrobit svih građana Crne Gore i sa pozicije ministarke zdravlja naše države."

"S jedne strane, ponosna sam na rekordne rezultate u redovnom radu zdravstvenog sistema i uprkos vanrednim okolnostima, nezapamćenom obimu posla i opterećenju zbog COVID 19 pandemije. Radosna sam što smo u, takođe, rekordnom roku uspjeli da povećamo plate ljekarima i medicinskim sestrama do 40 odsto. Moje cijenjene kolege su to odavno zaslužile i ova zemlja im se još nije adekvatno odužila", saopštila je Borovinić Bojović.

Dodaje i da je zahvalna građanima koji su "jasno i glasno potvrdili da cijene i prepoznaju naš rad", i to zajedno sa ocjenama relevantnih zdravstvenih međunarodnih institucija.

"Ministarstvo zdravlja Crne Gore, a to potvrđuje vaše iskustvo, izdigli smo sa neuglednog 16. mjesta i dna tabele po ocjenama koje su dali građani 2019. godine, na današnju čelnu, prvu poziciju. Istraživanje CEMI-ja i agencije Mina, a pod pokroviteljstvom ambasade SAD-a, pokazalo je da je najviše građana Crne Gore zadovoljno radom upravo Ministarstva zdravlja Crne Gore. Zato sam zahvalna i ja svima vama, bez izuzetka. Mi smo, kao zdravstveni radnici dobili još jednu i to specijalnu nagradu SZO za, kako su obrazložili, doprinos očuvanju zdravlja i života građana tokom COVID 19 pandemije", navodi Borovinić Bojović.

Kazala je i da je ponosna što je, sa svim kolegama, predvodila Ministarstvo zdravlja u "presudnoj i epohalnoj bici" u cilju savladavanja koronavirusa.

Ističe da ostvareni rezultati nijesu ničija pojedinačna zasluga, već svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu.

"Svim saradnicima zahvaljujem na požrtvovanom radu. Nadam se, takođe, i da razumiju da sam bila obavezna da u dinamiku rada u Vladi unesem ljekarski ritam - mi radimo i u ponoć i u tri ujutru i vikendom i praznicima. Ako želimo najbolji zdravstveni sistem - moramo da budemo maksimalno požrtvovani. Ovdje nema mjesta ni politici ni podjelama po bilo kom osnovu", dodaje Borovinić Bojović.

Relevantan je, kako je kazala, samo profesionalan i, "još važnije, ljudski pristup svakom čovjeku". "Zahvalna sam i kolegama iz Ministarstva zdravlja koji su to razumjeli i koje sam posmatrala kao članove svoje porodice", navodi ona.

Borovinić Bojović je kazala da novom ministru Dragoslavu Šćekiću daje punu ljudsku i profesionalnu podršku u cilju jačanja zdravstvenog sistema Crne Gore.

"Funkcije dođu i prođu, i raduje me, kao ljekara, što Crna Gora postaje toga svjesna. Ono što ostaje i što je najvažnije u životu jeste da ostanemo ljudi", zaključuje Borovinić Bojović.

Bonus video: