Opština Kotor potpisala Memorandum o prijateljskoj razmjeni i saradnji sa regijom Dolj

„Zadovoljan sam zbog činjenice da su tako velike regije prepoznale Kotor kao značajan centar i mjesto gdje se mogu razmijeniti znanja i sve ono što u budućnosti može doprinijeti razvoju kako Kotora, tako i regije Dolj“, kazao je gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić

2091 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Opština Kotor potpisala je Memorandum o prijateljskoj razmjeni i saradnji sa regijom Dolj iz Rumunije, a potencijali postoje u oblasti agrokulture, administrativnih oblasti i turizma.

Memorandum su potpisali predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i predsjednik Regionalnog savjeta Dolj, Dorin-Cosmin Vasile.

Regija Dolj, sa više od 700 hiljada stanovnika, čini jedan od glavnih centara Rumunije sa glavnim gradom Krajova, prenosi Mediabiro.

“Memorandum o prijateljskoj razmjeni i saradnji podrazumijeva promovisanje razumijevanja i prijateljstva između rumunskog i crnogorskog naroda kao i učvršćivanje i razvijanje prijateljske razmjene između ove dvije oblasti”, navodi se u saopštenju.

Jokić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma i naglasio da veliki potencijali leže u industriji rumunske regije.

foto: Mediabiro

„Zadovoljan sam zbog činjenice da su tako velike regije prepoznale Kotor kao značajan centar i mjesto gdje se mogu razmijeniti znanja i sve ono što u budućnosti može doprinijeti razvoju kako Kotora, tako i regije Dolj“, kazao je Jokić.

On je dodao da postoji spremnost da se razgovara o direktnoj liniji između Krajove i Tivta, što će značajno uticati i na turizam u Kotoru.

„Takođe, istaknuta je i ovorenost Dolja da pomogne Kotoru u pogledu privlačenja evropskih fondova, posebno imajući u vidu da su u Rumuniji prepoznati kao jedna od regija koja privlači najveći broj strukturalnih fondova Evropske unije (EU), u iznosu od nekoliko stotina miliona eura“, poručio je Jokić.

Vasile je istakao veliko zadovoljstvo zbog posjete Kotoru i naveo da vjeruje u uspostavljanje uspješne saradnje.

„Velika mi je čast da budem u vašem gradu i nadam se da ćemo, počevši od danas, uspješno sarađivati u mnogim oblastima. Uspostavljanje avio-linije Krajova-Tivat bi značilo i brojne druge povoljnosti. A mogućnost saradnje postoji u oblasti agrokulture, administrativnih oblasti, kulture“, kazao je Vasile.

Bonus video: