Podrška uspostavljanju avio veze između Rumunije i crnogorskog primorja

Generalni direktor Međunarodnog aerodroma Krajova Marian-Sorin Manda, poručio je da je rumunska strana spremna da omogući organizovanje direktnih čarter letova između Krajove i Tivta, čim turoperatori iz dvije države dođu do konkretnih rešenja

2960 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Delegacija koju su činili predstavnici javne uprave i privrednika okruga Dolj u Rumuniji, predvođena predsjednikom Vijeća okruga, boravila je u radnoj posjeti Tivtu, gdje su razgovarali sa opštinskim predstavnicima.

"Ovaj susret predstavljao je nastavak niza prethodnih razgovora, prvenstveno na temu uspostavljanja direktne avio-linije na relaciji Tivat – Krajova, ali i drugih vidova povezivanja Tivta i Rumunije. Sa gostima su ispred lokalne uprave razgovarali menadžerka Patricija Pobrić i sekretar za privredu Vedran Božinović, kao i direktori Turističke organizacije i Aerodroma Tivat, Danica Banjević i Vladimir Praščević", saopšteno je iz Opštine Tivat.

Predsjednik Vijeća okruga Dolj Dorin-Kosmin Vasil izrazio je interesovanje za intenziviranje administrativne, turističke i kulturne saradnje između ovog okruga i opštine Tivat, a sastanku je prisustvovao i ambasador Rumunije u Crnoj Gori, Viorel Matei Ardeleanu, koji je zajedno sa članovima delegacije naglasio značaj unaprijeđenja saradnje na regionalnom nivou.

Generalni direktor Međunarodnog aerodroma Krajova Marian-Sorin Manda, poručio je da je rumunska strana spremna da omogući organizovanje direktnih čarter letova između Krajove i Tivta, čim turoperatori iz dvije države dođu do konkretnih rešenja.

Na radnom stolu našle su se i teme iz oblasti kulture, pa je ispred počasnog konzulata Crne Gore u Krajovi Ijon Dekonesku, predstavio inicijativu za organizovanje kulturnih događaja, u saradnji sa Fondacijom "Mihai Eminesku" i Međunarodnom akademijom u Rumuniji.

Strane su se saglasile da nastave dijalog kako bi se materijalizovali prijedlozi izneseni tokom ovog sastanka, kao i da se nastave koraci u cilju pokretanja direktne vazdušne veze između Rumunije i Crne Gore.

Bonus video: